Bezlepkové čokoládové hvězdičky
,

RECEPT | BEZLEPKOVÉ ČOKOLÁDOVÉ HVĚZDIČKY

Každý rok se snažím připravit nějaké nové druhy cukroví. Moje mamka vždy peče klasiku, kterou máme všichni moc rádi a já ji stejně neumím tak dobře jako ona. Proto se snažím vždy přijít s něčím novým. Letos jsem chtěla mít alespoň jeden druh bezlepkový a myslím, že tyto hvězdičky se opravdu povedly.

POTŘEBUJEME

Těsto:

  • 125 g mletých mandlí
  • 125 g moučkového cukru
  • 25 g kvalitního kakaa
  • špetka skořice
  • několik kapek vanilkového extraktu
  • 1 bílek
  • 1 lžíce Grand Marnier

Zdobení:

  • 5 dkg sekaných mandlí
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • kůra z 1 limetky
  • 10 kapek Angostura Bitter
  1. V misce si smícháme mandle, cukr, kakao, skořici a směs vysypeme na vál. V nádobě si zlehka prošleháme metličkou bílek a přidáme do sypké směsi. Postupně zpracujeme těsto. Nakonec přidáme Grand Marnier a vanilkový extrakt.
  2. Těsto zabalíme do potravinové fólie a necháme přes noc uležet v lednici.
  3. Druhý den těsto vyválíme na cca ½ cm plát (nejlépe mezi dvěma pečicími papíry).
  4. V misce si smícháme mandle, třtinový cukr, kůru z limetky a Angostura Bitter.
  5. Z těsta vykrájíme hvězdičky, které přeneseme na plech a zdobíme směsí z mandlí. Pečeme cca 8 minut na 180 stupňů.
Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *

2 × three =