Semínkový chléb
, ,

RECEPT | SEMÍNKOVÝ CHLÉB

Dlouhou dobu mě lákalo tento recept vyzkoušet. V situaci, kdy mě zdravotní důvody donutily omezit bílou mouku, přišel jeho čas. A když jsem ho poprvé upekla, věděla jsem, že si ho budu ráda péct znovu a znovu.

V momentě, kdy jsem dala fotku tohoto semínkového zázraku na Instagram, ozvalo se mi mnoho z vás a chtěli jste po mně recept. Těchto receptů je na internetu spousta, ale každý si vždy přizpůsobí množství jednotlivých semínek a oříšků podle své chuti. I já jsem ho zkoušela ve více variantách a vždy se povedl. Určitě budu ráda, když mi dáte vědět, jak vám tato moje kombinace chutnala.

POTŘEBUJEME

  • 130 g slunečnicových semínek
  • 130 g ovesných vloček (v případě bezlepkové diety použijte bezlepkové)
  • 20 g dýňových semínek
  • 70 g lískových oříšků (nahrubo nasekaných)
  • 60 g lněných semínek
  • 40 g sezamových semínek
  • 25 g chia semínek
  • 25 g psyllia (rozpustná vláknina)
  • 2 lžičky himalájské soli
  • 1 lžíce vinného octa
  • 1 lžíce medu
  • 3 lžíce kokosového oleje
  • 350 ml vody
  1. Do mísy dáme všechny sypké suroviny.
  2. V druhé misce si připravíme vlažnou vodu smíchanou s kokosovým olejem, solí, medem a vinným octem, přidáme k sypké směsi a krátce promícháme.
  3. Těsto na chléb přendáme do dobře vymazané formy (nejlépe kokosovým olejem) a dobře upěchujeme.
  4. Takto připravený chléb necháme nejméně dvě hodiny (případně přes noc) odležet.
  5. Chléb pečeme na 180 stupňů cca hodinu (pokud máte formu silikonovou, v polovině pečení chleba překlopte na mřížku a dopečte bez formy, aby byl povrch křupavý).

Semínkový chléb

Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *

9 − 4 =