RECEPT | SALÁT Z PEČENÝCH BRAMBOR S ČERVENOU CIBULÍ A HOŘČICÍ
Před několika týdny jsem se zúčastnila krásné tiskové konference na podporu brambor od českých zemědělců. Já už dlouhou dobu nekupuji jiné brambory než od lokálních pěstitelů, protože podpora českých produktů je pro mě velmi důležitá. Navíc jsem se tu ale naučila čtyři nové recepty, které byly opravdu neskutečné. A jedním z nich je právě salát z pečených brambor s červenou cibulkou a hořčicí. Pokud vás už nebaví zdlouhavá příprava klasického bramborového salátu, zkuste rozhodně tento. Příprava je opravdu jednoduchá, ale výsledek je opravdu skvělý. Já ho připravila před pár dny na oslavu a jen se po něm zaprášilo. Já jsem si ho tedy trošku upravila podle svých chutí, ale zaručuji vám, že budete nadšení.
- 1 kg českých brambor
- 1-2 červené cibule
- 250 g zakysané smetany
- 100 g majonézy
- 2 lžíce hrubozrnné dijonské hořčice
- 2 lžíce nasekané čerstvé petržele
- 1 jarní cibulka
- 5 větviček tymiánu
- 6 stroužků česneku
- Sůl, pepř
- Olej
1. Omyté brambory dáme do pekáče (pokud máme větší brambory, můžeme je rozpůlit). Poté je osolíme, opepříme, přidáme nasekané lístky tymiánu a rozmačkané stroužky česneku. To vše zakápneme olivovým olejem a pečeme v troubě na 200 °C dozlatova.
2. Vychladlé upečené brambory nakrájíme na větší kostky, smícháme s majonézou, zakysanou smetanou, nasekanou jarní cibulkou, červenou cibulí, petrželí a hrubozrnnou hořčicí. Dle chuti dosolíme nebo opepříme, podávat můžeme samostatně nebo jako přílohu k řízkům.
Výborné, přemýšlím, ze bych tento salát vyměnila za klasiku bramborového salátu. Měli jsme k večeři, jen tak s rukolou. Děkuji za super recept.
Krásný den,
to mám velkou radost. Já ho letos určitě připravuji na Štědrý den 🙂