RECEPT | KUŘECÍ NUDLIČKY S JARNÍ CIBULKOU A HOŘČICÍ

Tuto kombinací chutí mám moc ráda. Navíc je to taková minutka, takže nestrávíte u vaření dlouhé hodiny. Pokud si chcete jídlo trošku odlehčit, zkuste vyměnit smetanu ke šlehání za smetanu na vaření. Uvidíte, že vám ale tato rychlovka bude chutnat, ať už si ji připravíte k nedělnímu obědu nebo v týdnu k večeři.

Na 3-4 porce:

  • 2 kuřecí prsa
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 lžíce hladké mouky
  • Sůl
  • Pepř
  • 2 lžíce přepuštěného másla
  • 2 šalotky
  • 2 jarní cibulky
  • 1 lžíce dijonské hořčice Maille
  • 200 ml bílého vína
  • 200 ml kuřecího vývaru
  • 1 lžička nasekaných bylinek (tymián, rozmarýn)
  • 200 ml smetany 
  1. Maso si očistíme a nakrájíme na nudličky. Maso dáme do mísy, přidáme stroužek česneku, kukuřičný škrob a hladkou mouku. Vše podle své chuti osolíme a opepříme. 
  2. Na pánvi si rozpustíme 1 lžíci přepuštěného másla (můžeme nahradit řepkovým olejem) a zprudka na něm orestujeme maso do zlatova. Maso si dáme stranou.
  3. Na stejnou pánev přidáme znovu 1 lžíci másla a orestujeme na něm nadrobno nakrájenou šalotku a na tenké plátky nakrájenou jarní cibulku. Přidáme hořčice, bylinky a do pánve nalijeme bílé víno a vývar.
  4. Směs na pánvi provaříme, ještě podle chuti osolíme a opepříme a nakonec zjemníme smetanou. V tuto chvíli můžeme přidat maso, které v omáčce už jen prohřejeme.
  5. Podáváme s opečenými bramborami. 

Tento příspěvek vznikl ve spolupráci se značkou Maille.

Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *