,

RECEPT | BRAMBORY HASSELBACK S CITRÓNOVÝM DIPEM

V jednoduchosti je krása. O tom jsem se snad už tisíckrát přesvědčila nejen v módě, ale především při vaření. K tomuto receptu potřebujete jen několik surovin, ale na konci budete z výsledku naprosto nadšení. Brambory jsou pro mě nejoblíbenější přílohou, proto pro vás plánuji připravit v nejbližších dnech další recepty pro inspiraci.

Na brambory:

  • 5 středních brambor (z české produkce)
  • 3 lžíce kvalitního olivového oleje
  • šťáva z 1/2 citrónu nebo limety
  • 1 lžička koření na brambory
  • sůl
  • pepř

Na citrónový dip:

  • 100 g zakysané smetany (případně tučného tvarohu)
  • 100 g žervé
  • 1 citrón
  • 1 lžička nasekaných bylinek (čerstvých)
  • sůl
  • pepř
  1. Brambory si omyjeme pomocí kartáčku a krájíme je zhruba po 4-5 mm na plátky (pozor, nikdy nedokrajujte až dolů, brambora vám musí držet v kuse). Ideální pomůckou k tomu, jak brambory nedokrojit až dolů, jsou hůlky (viz foto).
  2. Do misky dáme olivový olej, šťávu z citrónu nebo limety, koření na brambory, sůl a pepř. Vše promícháme a pomocí mašlovačky důkladně brambory potřeme (i do proříznutých částí).

3. Troubu si rozehřejeme na 180 stupňů a pečeme 40-50 minut.

4. Mezitím si připravíme dip. V misce si smícháme zakysanou smetanu a žervé. Přidáme zhruba 1 lžičku nastrouhané citrónové kůry a 2 lžíce šťávy z citrónu. Nakonec přimícháme bylinky a podle chuti osolíme a opepříme. Hotové brambory podáváme s citrónovým dipem.

Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *