,

RECEPT | NAKLÁDANÁ ČERVENÁ CIBULE

Příprava receptu vám zabere jen několik minut. Je to tak neskutečně jednoduchý recept, že se vždycky divím, že z toho může vzniknout taková pecka. Tuto cibulku používám do salátů, na topinky, do sendvičů, burgerů, ale i třeba k sekané, k masu nebo na tacos. Zkoušeli jste ji už někdy? Jestli ne, tak si recept rozhodně uložte.

  • 200 g červené cibule
  • 150 ml vody
  • 100 ml jablečného octa Bzenec
  • 30 g třtinového cukru
  • 5 g soli
  1. Cibuli si oloupejte a rozpulte. Poté ji nakrájejte na tenká půlkolečka.
  2. Do rendlíku si dejte vodu, jablečný ocet, třtinový cukr a sůl. Vše přiveďte k varu, poté stačí provařit cca minutu a odstavte.
  3. Cibuli si dejte do sklenice a zalijte ji octovým rozvarem. Sklenici zavíčkujte a nechce ji vychladnout. Když už je vychladlá na pokojovou teplotu, vložte sklenici do lednice (doporučuji konzumovat až druhý den, kdy je už cibule hezky odleželá).

Tento recept jsem vytvořila ve spolupráci se značkou Bzenec, a dokonce k němu vzniklo i video, na které se můžete podívat ZDE.

Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *