RECEPT | QUESADILLAS S TRHANÝM MASEM

Quesadillas jsou u nás velmi často rychlou večeří. Někdy je připravuji pouze se šunkou, sýrem a špenátem. Když ale chci, aby nás opravdu zasytily, máme je rádi plněné trhaným masem.

To jsem se naučila připravovat úplně jednoduše přes noc v mém novém pomalém hrnci Crock Pot Time Select z eshopu www.mamedoma.cz. Prostě tam večer dáte maso, pustíte a ráno máte hotovo. A tady už je recept na tyto skvělé quesadillas.

Na trhané maso:
• 750 g hovězího masa (zadního)
• 1 lžíce přepuštěného másla (řepkového oleje)
• 2 šalotky
• 1/2 lžičky sušeného zázvoru
• 1/4 lžičky kajenského pepře
• 150 ml vývaru nebo vody
• sůl
• pepř

Na dokončení:
• tortilly
• kukuřice (v plechovce)
• čerstvý špenát
• cheddar
• krémový sýr (např. Lučina)
• rajčatové sugo (příp. kečup)

1) Hovězí maso si osolíme, opepříme a okořeníme zázvorem a kajenským pepřem. Dno pomalého hrnce vytřeme přepuštěným máslem a maso na něj položíme.
2) Přidáme nadrobno nasekanou šalotku a vývar. Pomalý hrnec zapneme na první stupeň a pečeme osm hodin. Zhruba po čtyřech hodinách je dobré maso otočit.
3) Hotové maso si vyndáme z hrnce a pomocí vidličky natrháme na tenké proužky. Natrhané maso zalijeme několika lžícemi zbylé omáčky, aby dostalo dobrou chuť.
4) Teď už si rozložíme tortilly. Jednu tortillu potřeme rajčatovým sugem (případně kečupem) a druhou krémovým sýrem. Na tu tortillu s rajčatovým sugem rozložíme natrhané maso, posypeme kukuřicí, poklademe lístky čerstvého špenátu a posypeme nastrouhaným cheddarem. Nakonec ji překlopíme druhou tortillou s krémovým sýrem.
5) Rozpálíme si větší pánvičku a z obou stran tuto tortillu opečeme do zlatova.
6) Nakonec ji rozkrájíme na osm dílků (jako pizzu).

TIP: Hotové tortilly jsou skvělé s dipem ze zakysané smetany a nasekané pažitky nebo bazalky.

Tento příspěvek vznikl ve spolupráci s eshopem www.mamedoma.cz.

Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *