,

RECEPT | MINI PAVLOVA SE ŠLEHAČKOU A OVOCEM

Mini Pavlova je u nás opravdu hodně oblíbený dezert. Je na něm skvělé, že si ho můžete ozvláštnit třeba citrónovým krémem nebo si ho připravit jen tak se šlehačkou. A zdobení už je jen na vaší fantazii.

Na korpus:
  • 4 bílky
  • 210 g moučkového cukru
  • 15 g kukuřičného škrobu
  • 2 lžičky bílého vinného octa Bzenecký ocet
  • kapka vanilkového extraktu
  • špetka soli
Na dokončení:
  • smetana ke šlehání
  • čerstvé ovoce
  • nasekané pistácie
  • lyofilizované maliny

1) Na pečicí papír si nakreslete 10 koleček o velikosti zhruba 8 cm (mezi kolečky nechte větší rozestupy).

2) Předehřejte si troubu na 150 stupňů.

3) Bílky dejte do mísy, přidejte špetku soli a vyšlehejte do hustého sněhu. Během šlehání přidávejte postupně prosátý moučkový cukr. Ke konci přidejte vanilkový extrakt, škrob a vinný ocet.

4) Na nakreslená kolečka vytvořte rovnoměrně sněhové hromádky. Uprostřed nich udělejte mírné důlky.

5) V momentě, kdy do trouby dáte plechy, snižte teplotu na 110 stupňů. Během pečení neotvírejte troubu.

6) Sníh v troubě sušte 50-60 minut. Pavlova by měla být na povrchu křupavá, ale neměla by zhnědnout.

7) Po uplynutí doby vypněte troubu a nechte je uvnitř vychladnout.

8) Mezitím si ušlehejte šlehačku.

9) Dezert si ozdobte čerstvým ovocem a nasekanými pistáciemi, případně lyofilizovanými malinami.

Mini Pavlova srdíčka

Na Valentýna nebo k jiné příležitosti, kdy bude hlavním tématem láska, můžete zkusit připravit Mini Pavlova do tvaru srdce. Uděláte jimi radost rozhodně každému, kdo má tento typ dezertu rád.

Tento recept vznikl ve spolupráci se značkou Bzenecký ocet.

Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *