,

RECEPT | MINI PAVLOVA SE ŠLEHAČKOU A OVOCEM

Mini Pavlova je u nás opravdu hodně oblíbený dezert. Je na něm skvělé, že si ho můžete ozvláštnit třeba citrónovým krémem nebo si ho připravit jen tak se šlehačkou. A zdobení už je jen na vaší fantazii.

Na korpus:

  • 4 bílky
  • 210 g moučkového cukru
  • 15 g kukuřičného škrobu
  • 2 lžičky bílého vinného octa Bzenecký ocet
  • kapka vanilkového extraktu
  • špetka soli

Na dokončení:

  • smetana ke šlehání
  • čerstvé ovoce
  • nasekané pistácie
  • lyofilizované maliny

1) Na pečící papír si nakreslete 10 koleček o velikosti zhruba 8 cm (mezi kolečky nechte větší rozestupy).

2) Předehřejte si troubu na 150 stupňů.

3) Bílky dejte do mísy, přidejte špetku soli a vyšlehejte do hustého sněhu. Během šlehání přidávejte postupně prosátý moučkový cukr. Ke konci přidejte vanilkový extrakt, škrob a vinný ocet.

4) Na nakreslená kolečka vytvořte rovnoměrně sněhové hromádky. Uprostřed nich udělejte mírné důlky.

5) V momentě, kdy do trouby dáte plechy, snižte teplotu na 110 stupňů. Během pečení neotvírejte troubu.

6) Sníh v troubě sušte 50-60 minut. Pavlova by měla být na povrchu křupavá, ale neměla by zhnědnout.

7) Po uplynutí doby vypněte troubu a nechte je uvnitř vychladnout.

8) Mezitím si ušlehejte šlehačku.

9) Dezert si ozdobte čerstvým ovocem a nasekanými pistáciemi, případně lyofilizovanými malinami.

Tento recept vznikl ve spolupráci se značkou Bzenecký ocet.

Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *