RECEPT | MINI PAVLOVA SE ŠLEHAČKOU A OVOCEM
Mini Pavlova je u nás opravdu hodně oblíbený dezert. Je na něm skvělé, že si ho můžete ozvláštnit třeba citrónovým krémem nebo si ho připravit jen tak se šlehačkou. A zdobení už je jen na vaší fantazii.
Na korpus:
- 4 bílky
- 210 g moučkového cukru
- 15 g kukuřičného škrobu
- 2 lžičky bílého vinného octa Bzenecký ocet
- kapka vanilkového extraktu
- špetka soli
Na dokončení:
- smetana ke šlehání
- čerstvé ovoce
- nasekané pistácie
- lyofilizované maliny
1) Na pečící papír si nakreslete 10 koleček o velikosti zhruba 8 cm (mezi kolečky nechte větší rozestupy).
2) Předehřejte si troubu na 150 stupňů.
3) Bílky dejte do mísy, přidejte špetku soli a vyšlehejte do hustého sněhu. Během šlehání přidávejte postupně prosátý moučkový cukr. Ke konci přidejte vanilkový extrakt, škrob a vinný ocet.
4) Na nakreslená kolečka vytvořte rovnoměrně sněhové hromádky. Uprostřed nich udělejte mírné důlky.
5) V momentě, kdy do trouby dáte plechy, snižte teplotu na 110 stupňů. Během pečení neotvírejte troubu.
6) Sníh v troubě sušte 50-60 minut. Pavlova by měla být na povrchu křupavá, ale neměla by zhnědnout.
7) Po uplynutí doby vypněte troubu a nechte je uvnitř vychladnout.
8) Mezitím si ušlehejte šlehačku.
9) Dezert si ozdobte čerstvým ovocem a nasekanými pistáciemi, případně lyofilizovanými malinami.

Tento recept vznikl ve spolupráci se značkou Bzenecký ocet.