Povidlové rohlíčky

RECEPT | POVIDLOVÉ ROHLÍČKY

Recept na šlehačkové těsto na rohlíčky patří mezi naše rodinné recepty již po dlouhou řádku let. Můžete si do nich zvolit náplň podle svého gusta, nejvíce chutná sváteční ořechová, ale makovo-povidlová nás moc mile překvapila.

POTŘEBUJEME

Na šlehačkové těsto:

  • 400 g hladké mouky
  • 1 smetana ke šlehání
  • 1 100 % rostlinný tuk Omega
  • 1 žloutek

Na povidlovo-makovou náplň:

  • 400 g mletého máku
  • 400 ml mléka
  • 440 g švestkových povidel Hamé
  • 3 lžíce cukru krupice
  • 1 lžička perníkového koření
  • 2 lžíce strouhaného perníku
  • 3 lžíce rumu (nemusí být)
  1. Do prosáté mouky nastrouháme tuk, přidáme šlehačku a žloutek. Zpracujeme těsto a uložíme ho do lednice.
  2. Mletý mák povaříme s mlékem (cca 10 minut). Poté přidáme povidla, cukr, perníkové koření, perník a případně rum. Hotovou směs necháme zchladnout.
  3. Těsto rozdělíme na 8 dílů a postupně vyvalujeme kolečka o velikosti cca 25 cm, která si rozdělíme na 8 stejných částí. Širší stranu výseče poklademe náplní a zamotáme rohlíček, který trochu zahneme. Rohlíčky poklademe na plech s pečicím papírem.
  4. Pečeme na 175 stupňů 20 – 30 minut, než začnou rohlíčky zlátnout.
  5. Ještě vlažné je obalujeme v moučkovém cukru s vanilkovým cukrem.
Povidlové rohlíčky
Povidlové rohlíčky
Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *

14 − two =