RECEPT | PERNÍČKOVÁ HORKÁ ČOKOLÁDA

Chladné dny vybízí k tomu se zahřát. A věřte mi, že zahřát se touto perníčkovou horkou čokoládou je právě teď ten nejlepší nápad. Tato verze receptu je bez laktózy, ale vy ji můžete připravit klidně z klasického mléka.

Potřebujeme:

  • 220 ml mléka (bezlaktózového Meggle)
  • 2 lžíce čokoládových peciček (mléčných)
  • 1 lžíci kvalitního kakaa + na posypání čokolády
  • ¼ lžičky perníčkového koření
  • vyšlehanou smetanu ke šlehání (bezlaktózovou Meggle 30 %)

Postup:

  1. Do rendlíku si nalijeme mléko, přidáme čokoládové pecičky, kakao a pomalu zahříváme. Přidáme perníčkové koření a dokonale promícháme.
  2. Mezitím, než se nám čokoláda hezky zahřeje, si vyšleháme smetanu ke šlehání.
  3. Horkou čokoládu nalijeme do hrníčku, přidáme velkou lžíci smetany a posypeme kakaem.

Video návod na tento recept najdete na mém Instagramu.

Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *