RECEPT | KUSKUS S VÝVAREM, RESTOVANOU ZELENINOU A KUŘECÍM MASEM

Jestli něco můžu, tak jsou to jídla, u kterých nestrávím hodiny v kuchyni a která zároveň skvěle chutnají. A přesně takový je tento kuskus. Máte ho do půl hodinky hotový a pochutná si na něm celá rodina. Jeho chuť umocní silný zeleninový vývar, který musí být opravdu kvalitní a poctivý.

Na kuskus:
  • 250 g kuskusu
  • 400 ml zeleninového vývaru Cibule Bistro
  • 2 lžíce olivového oleje
Na zeleninu:
  • 1 lžíce oleje
  • 2 střední šalotky
  • 200 – 300 g mrkve
  • 200 – 300 g máslové dýně
  • 200 g blanšírované brokolice
  • 200 g fazolí mungo
  • 1 lžíce nasekaných bylinek
  • sůl
  • 500 g kuřecího masa
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička koření na kuřecí maso
  • hrst nasekaných kešu oříšků
  • černý sezam
Postup:
  1. Nejdříve si připravíme kuskus, který vždy připravuji se zeleninovým nebo kuřecím vývarem od @cibulebistro. Má díky tomu mnohem lepší chuť.
  2. Kuskus promícháme s troškou olivového oleje, nasypeme do vroucího vývaru a necháme odležet.
  3. Mezitím si na trošce oleje orestujeme šalotku. Připravíme si veškerou zeleninu a bylinky.
  4. A teď už začneme zeleninu přidávat na pánev. Začneme mrkví, poté přidáme máslovou dýni, blanšírovanou brokolici a nakonec mungo.
  5. Vše orestujeme a smícháme s kuskusem, který si před tím ještě provzdušníme vidličkou.
  6. Teď už si jen na pánvi orestujeme kuřecí kousky, které si dopředu naložíme do trochy olivového oleje a koření na kuřecí maso.
  7. Když máme maso orestované, přidáme nasekané kešu oříšky a máme hotovo.

Tip: Klidně maso nakonec ještě posypte černým sezamem.

Videonávod najdete na mém Instagramu.

Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *