RECEPT | KUSKUS S VÝVAREM, RESTOVANOU ZELENINOU A KUŘECÍM MASEM
Jestli něco můžu, tak jsou to jídla, u kterých nestrávím hodiny v kuchyni a která zároveň skvěle chutnají. A přesně takový je tento kuskus. Máte ho do půl hodinky hotový a pochutná si na něm celá rodina. Jeho chuť umocní silný zeleninový vývar, který musí být opravdu kvalitní a poctivý.
Na kuskus:
- 250 g kuskusu
- 400 ml zeleninového vývaru Cibule Bistro
- 2 lžíce olivového oleje
Na zeleninu:
- 1 lžíce oleje
- 2 střední šalotky
- 200 – 300 g mrkve
- 200 – 300 g máslové dýně
- 200 g blanšírované brokolice
- 200 g fazolí mungo
- 1 lžíce nasekaných bylinek
- sůl
- 500 g kuřecího masa
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička koření na kuřecí maso
- hrst nasekaných kešu oříšků
- černý sezam
Postup:
- Nejdříve si připravíme kuskus, který vždy připravuji se zeleninovým nebo kuřecím vývarem od @cibulebistro. Má díky tomu mnohem lepší chuť.
- Kuskus promícháme s troškou olivového oleje, nasypeme do vroucího vývaru a necháme odležet.
- Mezitím si na trošce oleje orestujeme šalotku. Připravíme si veškerou zeleninu a bylinky.
- A teď už začneme zeleninu přidávat na pánev. Začneme mrkví, poté přidáme máslovou dýni, blanšírovanou brokolici a nakonec mungo.
- Vše orestujeme a smícháme s kuskusem, který si před tím ještě provzdušníme vidličkou.
- Teď už si jen na pánvi orestujeme kuřecí kousky, které si dopředu naložíme do trochy olivového oleje a koření na kuřecí maso.
- Když máme maso orestované, přidáme nasekané kešu oříšky a máme hotovo.
Tip: Klidně maso nakonec ještě posypte černým sezamem.
Videonávod najdete na mém Instagramu.