, ,

RECEPT | PERNÍČKOVÁ GRANOLA

Kdo by nemiloval vůni vánočních perníčků. Tak mě napadlo, proč si tuto překrásnou vůni nepřenést i do snídaňové granoly. Stačí do ní přidat trochu koření na perníčky a rázem máte úžasnou perníkovou granolu. Připravila jsem ji méně sladkou, protože v poslední době tolik nesladím, ale pokud máte raději sladkou, určitě dejte více medu.

POTŘEBUJEME:

  • 300 g ovesných vloček
  • 200 g oříšků (např. lískových, pekanových, para, mandlí)
  • 1/2 lžičky sušené citrónové kůry 
  • 100 g másla
  • 100 g medu
  • špetka soli
  • 1 lžička koření na perníčky
  1. Ovesné vločky si smícháme s nahrubo nasekanými oříšky a citrónovou kůrou.
  2. Troubu si předehřejeme na 160 stupňů. Já používám ve své troubě Bosch na pečení granoly 4D horký vzduch.
  3. V rendlíku si rozpustíme máslo s medem, špetkou soli a kořením na perníčky.
  4. Tekutou směs důkladně smícháme se suchou směsí oříšků a ovesných vloček.
  5. Plech si vyložíme pečicím papírem a rovnoměrně granolu rozprostřeme.
  6. Pečeme na 160 stupňů cca 25-30 minut s tím, že po uplynutí 15 minut ji jednou pomocí lžíce promícháme.

Tento příspěvek vznikl ve spolupráci se značkou Bosch.

Sdílet

2 comments on “RECEPT | PERNÍČKOVÁ GRANOLA

  1. Dobrý den, vypadá to dobře, ale neumím si představit, jak to jíst…Nasypat na nějakou kaši? Smíchta s rotlinným mlékem? Děkuji za radu, Iva

    • Krásný den, no vidíte, to jsem do toho článku taky mohla napsat 🙂 Já si to dávám na jogurt nebo si třeba smíchám tvaroh s kefírem a k tomu právě tuto granolu. A úžasné je k tomu třeba i čerstvé ovoce 🙂

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *