RECEPT | PERNÍČKOVÁ GRANOLA
Kdo by nemiloval vůni vánočních perníčků. Tak mě napadlo, proč si tuto překrásnou vůni nepřenést i do snídaňové granoly. Stačí do ní přidat trochu koření na perníčky a rázem máte úžasnou perníkovou granolu. Připravila jsem ji méně sladkou, protože v poslední době tolik nesladím, ale pokud máte raději sladkou, určitě dejte více medu.
POTŘEBUJEME:
- 300 g ovesných vloček
- 200 g oříšků (např. lískových, pekanových, para, mandlí)
- 1/2 lžičky sušené citrónové kůry
- 100 g másla
- 100 g medu
- špetka soli
- 1 lžička koření na perníčky
- Ovesné vločky si smícháme s nahrubo nasekanými oříšky a citrónovou kůrou.
- Troubu si předehřejeme na 160 stupňů. Já používám ve své troubě Bosch na pečení granoly 4D horký vzduch.
- V rendlíku si rozpustíme máslo s medem, špetkou soli a kořením na perníčky.
- Tekutou směs důkladně smícháme se suchou směsí oříšků a ovesných vloček.
- Plech si vyložíme pečicím papírem a rovnoměrně granolu rozprostřeme.
- Pečeme na 160 stupňů cca 25-30 minut s tím, že po uplynutí 15 minut ji jednou pomocí lžíce promícháme.
Tento příspěvek vznikl ve spolupráci se značkou Bosch.
Dobrý den, vypadá to dobře, ale neumím si představit, jak to jíst…Nasypat na nějakou kaši? Smíchta s rotlinným mlékem? Děkuji za radu, Iva
Krásný den, no vidíte, to jsem do toho článku taky mohla napsat 🙂 Já si to dávám na jogurt nebo si třeba smíchám tvaroh s kefírem a k tomu právě tuto granolu. A úžasné je k tomu třeba i čerstvé ovoce 🙂
Kde mohu prosím sehnat takové hezké balení, ve kterém máte granolu uskladněnou? 🙂
Krásný den, Marti,
tyhle krabičky jsem loni kupovala na Bellarose, ale bohužel je tam už nemají. Koukám po nich pořád, ale nenašla jsem. Teď bude mít něco ve vánoční kolekci Tchibo. A pokud něco objevím, určitě vám sem hned napíšu 🙂