,

RECEPT | PEČENÉ BRAMBORY S BYLINKOVÝM DIPEM A PAŽITKOU

V letním období, kdy máme k dispozici rané brambory, je pro mě tato večeře jednou z nejoblíbenějších. Navíc mi to připomíná mé mládí, kdy mi babička přesně takové brambory připravovala. Kombinace raných brambor, tvarohu, másla a pažitky je prostě skvělá. Navíc ráda podporuji české zemědělce, takže vždycky v obchodě sáhnu po bramborách z české produkce.

Na 2 porce:

  • 400 g raných brambor
  • 100 g krémového sýra (například Lučina Skyr)
  • 100 g tučného tvarohu
  • hrst nasekaných čerstvých bylinek
  • 1 lžíce nasekané čerstvé pažitky
  • 1 lžička olivového oleje
  • sůl
  • máslo
  1. Brambory si očistíme a uvaříme v mírně osolené vodě. Vařím je cca 10-15 minut (záleží na velikosti brambor) ne úplně do měkka.
  2. Brambory si dáme do malého pekáčku na pečicí papír, pokapeme olivovým olejem a pečeme ještě 8-10 minut na 200 stupňů v troubě na režim gril nebo horní pečení.
  3. Mezitím si připravíme bylinkový dip. Smícháme si krémový sýr, tvaroh a nasekané bylinky. Vše podle chuti osolíme.
  4. Dip si dáme do misky a podáváme s upečenými bramborami. Vše posypeme nasekanou pažitkou. Můžeme podávat s máslem.
Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *