RECEPT | PEČENÉ BAREVNÉ MRKVE S DIPEM A GRANOLOU

Chcete zkusit zdravé a rychlé jídlo? Tyto pečené barevné mrkve s bylinkovým dipem a oříškovou granolou jsou naprosto skvělé. Navíc si k nim můžete připravit i masové kuličky a máte z toho hned hlavní jídlo. Tento recept jsem připravila ke 125. výročí značky Borges, jejichž olivové oleje používám ve své kuchyni denně. 

Na pečené mrkve:
  • 4–⁠6 barevných mrkví (kombinace oranžové, žluté a fialové)
  • 2 lžíce olivového oleje Borges Classic
  • 1 lžíce nasekaných čerstvých bylinek
  • sůl
Na bylinkový dip:
  • 200 g krémového sýra (např. Lučina nebo Gervais)
  • 1 lžička nasekaných čerstvých bylinek
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje Borges
  • sůl
Na oříškovou granolu:
  • hrst mixu oříšků (např. pekanové, lískové a pistácie)
  • 1 lžička bílého sezamu
  • 1 lžička černého sezamu
  • 1 lžíce olivového oleje Borges Classic
  • sůl
Postup:
  1. Mrkve si důkladně očistíme (neloupeme) a rozkrojíme podélně na čtvrtiny. V misce si smícháme olivový olej, bylinky a sůl. Mrkve v této marinádě hezky prohodíme. Rozložíme je na plech vyložený pečicím papírem a pečeme na 180 stupňů 25–⁠35 minut.
  2. Mezitím si připravíme dip. V misce si smícháme krémový sýr, bylinky, citronovou šťávu, 1 lžíci olivového oleje a sůl. Vše dobře promícháme a dáme do misky. Dip ještě zalijeme lžící olivového oleje a posypeme trochou bylinek na ozdobu.
  3. Na oříškovou hranolu si připravíme pánev, na které rozpálíme na středním plameni olivový olej. Přidáme nasekané oříšky, bílý a černý sezam a sůl. Oříškovou směs zlehka orestujeme.
  4. Hotové mrkve podáváme s dipem a zasypeme je oříškovou granolou. 

Tento recept vznikl ve spolupráci se značkou Borges.

Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *