RECEPT | KUŘECÍ NUDLIČKY NA ASIJSKÝ ZPŮSOB S JASMÍNOVOU RÝŽÍ

Miluji rychlá jídla, miluji, když jsou plná zeleniny a ještě, když jsou trošku „šmrncnutá“ Asií, vždy je to u mě zárukou úspěchu. Tento recept vznikl ke 125. výročí značky Borges, jejichž oleje používám nejen na vaření, ale i na pečení. Užijte si i vy doma tento rychlý oběd.

  • 500 g kuřecích prsou
  • 1 lžíce škrobu
  • 1 vejce
  • 1 dcl olivového oleje Borges Classic
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česnek
  • 100 g celeru
  • 2 lžíce tmavé sójové omáčky
  • 1 dcl červeného vína
  • 1 lžička třtinového cukru
  • koření (kurkuma, červená paprika, zázvor, skořice)
  • 1 červená paprika
  • 1 pórek
  • 200 g mungo klíčků
  • sůl
  • pepř
  1. Kuřecí prsa si nakrájíme na menší kousky a dáme do misky. Do masa přidáme škrob a promícháme. Poté dáme ještě vejce a zlehka osolíme a opepříme. Maso dobře promícháme a necháme chvilku odpočinout.
  2. Mezitím si nakrájíme zeleninu. Pórek, cibuli a papriku si nakrájíme na proužky a celer na nudličky. Česnek si oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. 
  3. Na pánvi si rozpálíme olivový olej a maso na něm zprudka opečeme. Když je ze všech stran hezky zlatavé, přendáme ho do mísy.
  4. Na zbylém oleji začneme restovat cibuli, po chvilce přidáme česnek. Když máme obojí zarestované, přidáme celer. Restujeme cca 3 minuty a do pánve vrátíme maso, přidáme sójovou omáčku, červené víno a lžičku třtinového cukru. Podle chuti přidejte trochu koření, které máte rádi, já jsem použila kombinaci kurkumy, červené papriky, zázvoru a skořice.Maso chvilku podusíme.
  5. V tuto chvíli přidáme papriku, pórek a mungo klíčky a necháme chvíli podusit. 
  6. Hotovou masovou směs podáváme s uvařenou jasmínovou rýží. 
Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *