RECEPT | KUŘECÍ NUDLIČKY NA ASIJSKÝ ZPŮSOB S RÝŽÍ
Miluji rychlá jídla, miluji, když jsou plná zeleniny a ještě, když jsou trošku „šmrncnutá“ Asií, vždy je to u mě zárukou úspěchu. Tento recept vznikl ke 125. výročí značky Borges, jejichž oleje používám nejen na vaření, ale i na pečení. Užijte si i vy doma tento rychlý oběd.
- 500 g kuřecích prsou
- 1 lžíce škrobu
- 1 vejce
- 1 dcl olivového oleje Borges Classic
- 1 cibule
- 1 stroužek česnek
- 100 g celeru
- 2 lžíce tmavé sójové omáčky
- 1 dcl červeného vína
- 1 lžička třtinového cukru
- koření (kurkuma, červená paprika, zázvor, skořice)
- 1 červená paprika
- 1 pórek
- 200 g mungo klíčků
- sůl
- pepř
- Kuřecí prsa si nakrájíme na menší kousky a dáme do misky. Do masa přidáme škrob a promícháme. Poté dáme ještě vejce a zlehka osolíme a opepříme. Maso dobře promícháme a necháme chvilku odpočinout.
- Mezitím si nakrájíme zeleninu. Pórek, cibuli a papriku si nakrájíme na proužky a celer na nudličky. Česnek si oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
- Na pánvi si rozpálíme olivový olej a maso na něm zprudka opečeme. Když je ze všech stran hezky zlatavé, přendáme ho do mísy.
- Na zbylém oleji začneme restovat cibuli, po chvilce přidáme česnek. Když máme obojí zarestované, přidáme celer. Restujeme cca 3 minuty a do pánve vrátíme maso, přidáme sójovou omáčku, červené víno a lžičku třtinového cukru. Podle chuti přidejte trochu koření, které máte rádi, já jsem použila kombinaci kurkumy, červené papriky, zázvoru a skořice.Maso chvilku podusíme.
- V tuto chvíli přidáme papriku, pórek a mungo klíčky a necháme chvíli podusit.
- Hotovou masovou směs podáváme s uvařenou jasmínovou rýží.