,

RECEPT | NEJLEPŠÍ ČOKOLÁDOVÉ BROWNIES

Vámi snad nejvíce poptávaný recept je konečně na blogu. Máte je hotové za chvilku a budete se olizovat až za ušima. Teda aspoň můj manžel tyto brownies naprosto miluje. Můžete k nim udělat malinový rozvar nebo přidat kopeček kvalitní zmzliny a hned máte nový dezert. Dejte mi určitě vědět, jestli vám chutnaly 😉 A nezapomeňte použít kvalitní čokoládu.

POTŘEBUJEME

  • 120 g hořké čokolády (nejlépe 70 %)
  • 60 g másla
  • 2 „šťastná“ vajíčka
  • 180 g třtinového cukru
  • několik kapek vanilkového extraktu
  • 30 g hladké mouky (v případě bezlepkové diety funguje skvěle místo mouky mandlová mouka)
  • 10 g kvalitního kakaa
  • špetka soli
  1. Ve vodní lázni si rozpustíme hořkou čokoládu s máslem. Mezitím si v robotu vyšleháme vejce s cukrem (pokud není třtinový cukr jemný, doporučuji si ho ještě rozmixovat, poté se s vejcem lépe vyšlehá), špetkou soli a vanilkovým extraktem. Čokoládovou směs necháme trochu zchladnout a poté přimícháme do vyšlehaných vajec. Nakonec zlehka zamícháme s hladkou mouku (příp. mandlovou moukou) a přesátým kakaem.
  2. Formu o velikosti cca 20×25 cm si vymažeme máslem a dno vyložíme pečícím papírem (boky formy můžeme ještě vysypat moukou nebo vyložit i boky pečícím papírem). Těsto nalijeme do formy a pečeme na 180 stupňů 30 – 40 minut.
Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *

5 × three =