,

RECEPT | MASOPUSTNÍ MINI KOBLÍŽKY

Mini koblížky v klasické i bezlepkové verzi jsou konečně tady. Uvidíte, že si je neskutečně oblíbíte. Jejich příprava je celkem jednoduchá a rychlá. Doporučuji je jíst hned po upečení, jsou totiž nejlepší. Já si ale myslím, že když je ochutnáte, stejně vám dlouho nevydrží.

POTŘEBUJEME

Varianta bez lepku:

  • 250 g bezlepkové mouky Schär Mix B
  • 250 g tučného tvarohu
  • 3 střední vejce
  • 50 ml mléka
  • 50 g moučkového cukru
  • citrónová kůra
  • 10 g prášku do pečiva (bezlepkového)
  • cukr a skořice na obalení
  • řepkový olej na smažení

Klasická varianta:

  • 250 g hladké mouky
  • 250 g tučného tvarohu
  • 3 střední vejce
  • 50 ml mléka
  • 50 g moučkového cukru
  • citrónová kůra
  • 10 g prášku do pečiva
  • cukr a skořice na obalení
  • řepkový olej na smažení

 

  1. Do mísy si dáme mouku, tvaroh, vejce, mléko, moučkový cukr, citrónovou kůru a prášek do pečiva a zpracujeme lehce lepivé těsto.
  2. Do rendlíku si dáme řepkový olej zhruba do výšky 5 cm a na středním plameni v něm smažíme koblížky. Koblížky do oleje vkládáme pomocí dvou lžiček (snažíme se tvarovat kuličky).
  3. Když nám koblížky v oleji zhnědnou, vhodíme je do cukru smíchaného se skořicí a obalíme je v něm.

 

 

Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *

5 × five =