,

RECEPT | MEDOVÁ PANENKA S CUKROVÝMI LUSKY

Medovou marinádu na maso jsem si oblíbila především pro její jednoduchost a univerzálnost. Hodí se nejen na kuřecí a krůtí, ale i na vepřovou panenku, kterou u nás v rodině připravujeme velmi často. Tento jednoduchý recept určitě vyzkoušejte, protože kombinace medové panenky a cukrových lusků je skvělá.

Na panenku (2 porce):

  • 300 – 400 g vepřové panenky
  • 2 lžíce hořčice s medem Maille
  • 3 lžíce kvalitního olivového oleje
  • 1 lžička koření na gril (případně bylinkového)
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžíce přepuštěného másla

Na cukrové lusky (2 porce):

  • 200 g cukrových lusků
  • 1 lžička přepuštěného másla
  • sůl
  1. Panenku odblaníme, osolíme a opepříme.
  2. Poté si připravíme marinádu. V misce smícháme hořčici, olivový olej a koření a panenku do ní na cca 2 hodiny naložíme (hezky ji potřeme marinádou ze všech stran).
  3. Panenku necháme okapat od marinády. Na pánev si dáme lžíci přepuštěného másla a panenku opékáme cca 3 minuty z každé strany. Poté ji zabalíme do alobalu a necháme cca 8-10 minut odpočinout.
  4. Mezitím si připravíme cukrové lusky. Na pánvi si rozehřejeme přepuštěné máslo a orestujeme na něm cukrové lusky. Orestujeme je z obou stran a osolíme.
  5. Panenku vyndáme z alobalu a nakrájíme na plátky. Podáváme s cukrovými lusky.

TIP: Jako přílohu k tomuto jídlu vám doporučuji bramborovou kaši nebo šťouchané brambory.

Tento příspěvek vznikl ve spolupráci se značkou Maille.

Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *