RECEPT | MEDOVÁ PANENKA S CUKROVÝMI LUSKY
Medovou marinádu na maso jsem si oblíbila především pro její jednoduchost a univerzálnost. Hodí se nejen na kuřecí a krůtí, ale i na vepřovou panenku, kterou u nás v rodině připravujeme velmi často. Tento jednoduchý recept určitě vyzkoušejte, protože kombinace medové panenky a cukrových lusků je skvělá.
Na panenku (2 porce):
- 300 – 400 g vepřové panenky
- 2 lžíce hořčice s medem Maille
- 3 lžíce kvalitního olivového oleje
- 1 lžička koření na gril (případně bylinkového)
- sůl
- pepř
- 1 lžíce přepuštěného másla
Na cukrové lusky (2 porce):
- 200 g cukrových lusků
- 1 lžička přepuštěného másla
- sůl
- Panenku odblaníme, osolíme a opepříme.
- Poté si připravíme marinádu. V misce smícháme hořčici, olivový olej a koření a panenku do ní na cca 2 hodiny naložíme (hezky ji potřeme marinádou ze všech stran).
- Panenku necháme okapat od marinády. Na pánev si dáme lžíci přepuštěného másla a panenku opékáme cca 3 minuty z každé strany. Poté ji zabalíme do alobalu a necháme cca 8-10 minut odpočinout.
- Mezitím si připravíme cukrové lusky. Na pánvi si rozehřejeme přepuštěné máslo a orestujeme na něm cukrové lusky. Orestujeme je z obou stran a osolíme.
- Panenku vyndáme z alobalu a nakrájíme na plátky. Podáváme s cukrovými lusky.
TIP: Jako přílohu k tomuto jídlu vám doporučuji bramborovou kaši nebo šťouchané brambory.

Tento příspěvek vznikl ve spolupráci se značkou Maille.