Masové koule s brusinkovou omáčkou

RECEPT | MASOVÉ KOULE S BRUSINKOVOU OMÁČKOU

Masové koule s brusinkovou omáčkou, to je kombinace slané a sladké chuti v jednom soustu. Hodí se skvěle jako předkrm nebo jako “chuťovka” při různých oslavách. Servírovat je ale můžete i jako hlavní chod.

POTŘEBUJEME

Na masové koule:

  • 500 g mletého hovězího masa
  • 1 střední cibule (pokrájená nadrobno)
  • hrst nasekané petrželky
  • pár lístků šalvěje
  • 2 lžíce strouhaného parmazánu
  • 2 lžíce strouhanky (bezlepkové)
  • 1 vejce
  • 2 lžíce šlehačky
  • pepř
  • kajenský pepř
  • sůl

Na brusinkovou omáčku:

  • 60 g másla
  • 1 střední cibule
  • 240 g krájených rajčat
  • 20 g třtinového cukru
  • 1 sklenička brusinek Hamé
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • hrst nasekaných bylinek (šalvěj, tymián, rozmarýn, koriandr)
  1. V míse smícháme všechny suroviny na masové koule a namočenou rukou tvarujeme cca 4 cm velké kuličky.
  2. Kuličky poklademe na pekáč s pečicím papírem a v troubě je pečeme 15 – 20 minut.
  3. Mezitím si na másle zpěníme pokrájenou cibulku, zasypeme třtinovým cukrem a necháme zkaramelizovat. Poté přidáme pokrájená rajčata, bylinky, hořčici a krátce provaříme do mírného zhoustnutí. Nakonec přidáme brusinky a promícháme.
  4. Masové koule podáváme s brusinkovou omáčkou.
  • 5

    Celkové skóre

  • Hodnocení čtenáře: 1 Votes

Sdílet

Mohlo by se vám líbit...

2 comments on “RECEPT | MASOVÉ KOULE S BRUSINKOVOU OMÁČKOU

  1. Hodně podobné děláme doma, je to neskutečná dobrota ! 🙂

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *

fourteen + nine =