,

RECEPT | MAKOVÉ LINECKÉ CUKROVÍ S CITRÓNOVÝM KRÉMEM

Linecké cukroví je na vánoční tabuli téměř nutností. Pokud ho ale chcete letos trochu ozvláštnit a máte rádi mák, určitě udělejte toto makové linecké cukroví, které se u nás stalo hitem. Promazané citrónovým krémem dostane opravdu jedinečnou chuť a uvidíte, jak se po něm zapráší.

Na těsto:
  •   210 g hladké mouky
  •   140 g másla
  •   70 g moučkového cukru
  •   1 žloutek
  •   2 lžíce nemletého máku
  •   1/2 lžičky najemno nastrouhané citrónové kůry
Na dokončení:
  •  citrónový krém Lemon Curd
Postup:
  1. Z hladké mouky, másla, moučkového cukru, žloutku, máku a citrónové kůry uhněteme těsto. 
  2. Těsto zabalíme do potravinové fólie nebo voskovaného ubrousku a necháme ho nejlépe do druhého dne odpočinout v lednici.
  3. Těsto si vyndáme z lednice, necháme pár minut v pokojové teplotě povolit a na válu ho vyválíme na cca 2-3 mm silný plát.
  4. Z těsta vykrajujeme tvary podle vlastního výběru a v každém druhém tvaru ještě uděláme uprostřed dírku.
  5. Pečeme na 170 stupňů cca 8-9 minut. 
  6. Hotové cukroví namažeme citrónovým krémem (vždy tu nehezkou část) a slepíme (vždy jeden díl plný a druhý díl s dírkou uvnitř).

TIP: Citrónový krém můžete koupit pod jménem Lemon Curd nebo si ho připravit doma podle tohoto receptu:

www.naskokvkuchyni.cz/citronovy-krem-lemon-curd

Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *