RECEPT | MAKOVÉ LINECKÉ CUKROVÍ S CITRÓNOVÝM KRÉMEM
Linecké cukroví je na vánoční tabuli téměř nutností. Pokud ho ale chcete letos trochu ozvláštnit a máte rádi mák, určitě udělejte toto makové linecké cukroví, které se u nás stalo hitem. Promazané citrónovým krémem dostane opravdu jedinečnou chuť a uvidíte, jak se po něm zapráší.
Na těsto:
- 210 g hladké mouky
- 140 g másla
- 70 g moučkového cukru
- 1 žloutek
- 2 lžíce nemletého máku
- 1/2 lžičky najemno nastrouhané citrónové kůry
Na dokončení:
- citrónový krém Lemon Curd
Postup:
- Z hladké mouky, másla, moučkového cukru, žloutku, máku a citrónové kůry uhněteme těsto.
- Těsto zabalíme do potravinové fólie nebo voskovaného ubrousku a necháme ho nejlépe do druhého dne odpočinout v lednici.
- Těsto si vyndáme z lednice, necháme pár minut v pokojové teplotě povolit a na válu ho vyválíme na cca 2-3 mm silný plát.
- Z těsta vykrajujeme tvary podle vlastního výběru a v každém druhém tvaru ještě uděláme uprostřed dírku.
- Pečeme na 170 stupňů cca 8-9 minut.
- Hotové cukroví namažeme citrónovým krémem (vždy tu nehezkou část) a slepíme (vždy jeden díl plný a druhý díl s dírkou uvnitř).
TIP: Citrónový krém můžete koupit pod jménem Lemon Curd nebo si ho připravit doma podle tohoto receptu:
www.naskokvkuchyni.cz/citronovy-krem-lemon-curd