RECEPT | LOSOS S BYLINKAMI A BRAMBORAMI HASSELBACK
Na mém Instagramu jsem přislíbila, že se budu snažit připravovat rychlá jídla. Vím, že hodina není úplná rychlovka, ale příprava trvá okolo 15 minut a zbytek už trouba udělá za vás. Takže tady už je recept na lososa s bylinkovou krustou a bramborami Hasselback. Dobrou chuť.
Na brambory Hasselback:
- 10 ks brambor (střední velikosti)
- Borges Classic olivový olej
- šťáva z 1/2 citronu
- koření (např. na grilovanou zeleninu)
- sůl
Na tři porce lososa:
- 3 porce lososa (cca 150 g/porci)
- 3 lžíce panko strouhanky (příp. rozmixované starší housky)
- 3 lžíce strouhaného parmazánu
- hrst nasekaných bylinek (např. libeček, petrželka, tymián, šalvěj)
- 3 lžíce Borges Classic olivového oleje
- sůl, pepř
Postup:
- Brambory dobře omyjeme, nařežeme je asi po půl centimetru, ale nedokrajujeme je, aby držely pohromadě.
- V misce si rozmícháme olivový olej, citronovou šťávu, koření a sůl. Brambory touto marinádou polijeme a vyskládáme je na pekáček vyložený pečicím papírem. Pečeme na 200 stupňů cca 40–50 minut.
- Lososa osolíme, opepříme a dáme ho do pekáčku vyloženého pečicím papírem.
- V míse si smícháme strouhanku, parmazán, nasekané bylinky a olivový olej. Dle chuti osolíme a navršíme rovnoměrně na lososa. Rozehřejeme si troubu na 200 stupňů a pečeme cca 15 minut (ideálně s teploměrem, kdy teplota ve středu lososa dosáhne 70 stupňů).

Tento příspěvek vznikl ve spolupráci se značkou Borges.