,

RECEPT | KVĚTÁKOVÝ KUSKUS S VEPŘOVOU PANENKOU

Klasický kuskus doma připravuji velmi často. Ke květákovému jsem se poprvé dostala až teď a musím říci, že ho určitě zařadím mezi stálice v mém jídelníčku. Poslouží totiž skvěle jako příloha k jakémukoli masu.

POTŘEBUJEME

  • 1 malý květák
  • 1 cibule
  • ½ pórku
  • 1 mrkev
  • 5 lžic kukuřice
  • 400 g vepřové panenky
  • Přepuštěné máslo
  • Bylinková sůl
  • Koření Dobrá nálada (Sonnentor)
  • Sůl
  • Pepř
  1. Na přepuštěném másle si na pánvi dozlatova osmahneme na kostičky nakrájenou cibulku. Poté přidáme na půlkolečka nakrájený pórek a na julienne mrkev.
  2. Mezitím si v mixéru rozmixujeme nahrubo květák, u kterého jsme si jednotlivé růžičky předem omyli (nemixujte ho moc dlouho, ať z něho nemáte kaši).
  3. Když se nám na pánvi zelenina trochu opeče, přidáme kukuřici a rozmixovaný květák. Opékáme do té chvíle, než květák zbavíme přebytečné vlhkosti (trvá to zhruba 5 minut). Květákový kuskus dochutíme bylinkovou solí podle chuti.
  4. Na rozpálené pánvi si na přepuštěném másle z obou stran osmahneme medailonky z vepřové panenky. Panenku děláme hodně zprudka a pouze krátce, abychom ji nevysušili. Nakonec ji osolíme a okořeníme směsí Dobrá nálada.
Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *

ten − four =