, ,

RECEPT | SOUVLAKI

Rychlé, jednoduché a neskutečně dobré. Takové recepty mám nejradši. Navíc vepřová panenka potřebuje pouze minutkovou úpravu, takže nemusíte trávit u grilu nebo v kuchyni dlouhé hodiny. Základem úspěchu jsou jednoznačně čerstvé bylinky, které dodají tomuto pokrmu tu správnou svěžest.

#sklizeno #opravdovejidlo

POTŘEBUJEME

  • 400 – 500 g vepřové panenky
  • 1 dcl olivového oleje + na opékání na pánvi
  • 5 lžic Angostura 5 y.o.
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • hrst nasekaných bylinek (tymián, šalvěj, rozmarýn)
  • kajenský pepř
  • barevný pepř
  • sůl
  1. Panenku nakrájíme na 2 – 3 cm kousky. Přidáme ostatní ingredience, dobře promícháme a necháme minimálně 2 hodiny v chladničce marinovat.
  2. Poté maso napícháme na špejle předem namočené ve vodě.
  3. Rozpálíme gril nebo pánev a špízy zprudka opékáme na lžíci olivového oleje cca 3 minuty z každé strany.
  4. Podávat můžeme s celozrnnou tortillou, jogurtovým dipem a rajčátky.

 

Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *