,

RECEPT | JARNÍ SALÁT S LOSOSEM

Kombinace koprové zálivky, lososa obaleného v sezamu a jarního salátu je neskutečně osvěžující. Příprava jídla vám netrvá déle jak 30 minut, ale výsledná chuť je dokonalá.

Potřebujeme:
  • mix salátů
  • 3 ředkvičky
  • 30 g zelené francouzské čočky
  • 120 g lososa (filet)
  • černý a bílý sezam
  • krvavý pomeranč
  • olivový lej
  • sůl
Na zálivku:
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce jablečného octa
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 lžička nasekaného kopru
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl
  1. Nejdříve si připravíme zálivku smícháním všech surovin na zálivku.
  2. Čočku si uvaříme v osolené vodě podle návodu.
  3. Lososa si osolíme a obalíme ho sezamu. Na pánvi si rozpálíme olivový olej a lososa na něm opečeme z každé strany zhruba po minutě. Stáhneme pánev z plotny a necháme ho dojít.
  4. Mezitím si dáme do misky mix salátů a smícháme se zálivkou. Salát naservírujeme do hlubokého talíře, zasypeme čočkou a poklademe na čtvrtky nakrájenými ředkvičkami. Nakonec přidáme plátek lososa a na plátky pokrájený krvavý pomeranč.

Jarní salát s lososem

Jarní salát s lososem
J
Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *