Jablečný štrúdl

RECEPT | JABLEČNÝ ŠTRÚDL

Každý má určitě svůj vlastní recept na domácí jablečný štrúdl, ale třeba vám zrovna ten můj bude také chutnat. Já ho připravuji z kupovaného těsta a do náplně dávám spoustu mandlí, ovesných vloček a rozinek.

POTŘEBUJEME

  • 1 balení rozváleného listového těsta
  • 2 střední jablka
  • 3 lžíce třtinového cukru
  • 50 g mandlí (sekaných nebo plátkových)
  • 1 lžíce ovesných vloček
  • 1 lžíce mandlové mouky (můžeme nahradit ovesnými vločkami)
  • 1 lžička skořice
  • 1 hrst rozinek
  • 2 lžíce Grand Marnier
  • 1 vejce
  1. Těsto si rozložíme a potřeme střední pás těsta rozšlehaným vejcem.
  2. Troubu si rozehřejeme na 180 stupňů.
  3. Do malé misky dáme rozinky a necháme je chvilku marinovat v Grand Marnier.
  4. Do mísy si nastrouháme oloupaná jablka nahrubo. Přidáme cukr, mandle, ovesné vločky, mandlovou mouku, skořici a rozinky. Vše důkladně promícháme.
  5. Směs dáme na střed listového těsta a štrúdl zavineme.
  6. Nakonec ho potřeme zbytkem rozšlehaného vejce.
  7. Pečeme cca 30 minut.
Jablečný štrúdl
Jablečný štrúdl
Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *