Mikulášské cukroví

RECEPT | MIKULÁŠSKÉ CUKROVÍ

Recept na toto cukroví už znám snad nazpaměť. U nás se totiž peče od mého raného dětství. Jeho výhodou je rozhodně to, že si upečete celý plech cukroví, který pak pouze nakrájíte a máte spoustu kousků. Takže vzhůru do toho, protože ho máte za chvilku hotový.

POTŘEBUJEME

  • 20 dkg hladké mouky
  • 7 dkg cukru krupice
  • 14 dkg tuku (máslo + Hera)
  • 2 žloutky

Na potření:

  • džem dle vaší chuti (např. ovocná směs “linecká” Hamé)

Na polevu:

  1. Z mouky, cukru, tuku a žloutků zpracujeme těsto. Vyválíme ho, přendáme na předem vymazaný plech (35 x 40 cm) a potřeme lineckou směsí.
  2. Do robota dáme šlehat bílky. Jakmile nám začnou bělat, po lžících přidáváme cukr a bílky vyšleháme do pevné pěny. Nakonec lehce vmícháme umleté ořechy. Ořechovou náplň rovnoměrně rozetřeme na těsto.
  3. Pečeme na 175 stupňů cca 20 minut, až začne povrch zlátnout.
  4. Ještě teplé nakrájíme na malé čtverečky, případně vykrajujeme např. srdíčka.
Mikulášské cukroví
Mikulášské cukroví
Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *

čtyři × 4 =