RECEPT | JABLEČNÉ TAŠTIČKY
Tortilly se dají v kuchyni použít nejen na slano, ale i jako sladká varianta svačiny. Tyto jablečné taštičky si oblíbil i můj manžel, a to je co říct, protože je opravdu náročný strávník. Svačinku z tortill si můžete vychutnat jak teplou, tak studenou. A pokud máte ke kombinaci jablek a skořice rádi také vlašské ořechy, určitě si je tam přidejte.
Na taštičky:
- 2 jablka
- 1 lžíce másla
- 2 lžíce třtinového cukru
- 1 lžička skořice
- 3–4 tortilly Antica Cantina o průměru 20 cm
- máslo
- skořicový cukr
Postup:
- Na pánvi si rozehřejeme lžíci másla. Jablko si oloupeme a odstraníme jádřinec. Pak si ho nakrájíme na kostičky (cca 1×1 cm).
- Kostičky vhodíme na pánev a restujeme je na másle. Když nám začnou zlátnout, přidáme třtinový cukr, skořici a vše necháme hezky zkaramelizovat (musí se nám tekutina dobře zredukovat, aby nám pak z taštičky nevytékala).
- Tortilly si rozložíme na plochu a doprostřed dáme jablečnou směs. Poté je zarolujeme. Nejdříve přiklopíme spodní stranu, poté obě boční strany a nakonec taštičku překlopíme.
- Na pánvi si rozehřejeme trošku másla a taštičku opečeme z obou stran hezky do zlatova. Ideálně ji ještě v průběhu opékání potíráme máslem pomocí mašlovačky.
- Do misky si dáme skořicový cukr (pokud ho doma nemáte, smíchejte si třtinový cukr se skořicí). Hotové taštičky v tomto cukru obalte. Podávejte je ještě teplé, ale chutnají skvěle i druhý den na svačinu.
Tento recept vznikl ve spolupráci se značkou Antica Cantina.