RECEPT | ČOKOLÁDOVÁ ROLÁDA S PISTÁCIOVÝM KRÉMEM

Možná jste si dodnes mysleli, že roláda je náročný dezert, který zvládne jen zkušený cukrář. Já vám ale mohu zaručit, že opak je pravdou a že ji zvládnete i v případě, že jste v kuchyni úplný začátečník. Navíc k její přípravě nepotřebujete žádné speciální kuchyňské vybavení.

Na roládu:
  • 5 vajec
  • 90 g moučkového cukru
  • 30 g hladké mouky
  • 20 g kvalitního kakaa
  • špetka soli
  • trocha másla
Na naplnění rolády:
  • 250 g mascarpone
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 2 lžíce pistáciového krému
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • maliny
Na ozdobení:
  • nasekané pistácie
  • čokoládová srdíčka
  • čerstvé maliny
Postup:
  1. Žloutky si oddělíme od bílků. Bílky si dáme do mísy a přidáme špetku soli. Bílky pomocí šlehače začneme šlehat. Když nám začnou bílky bělat, přidáme moučkový cukr a šleháme tak dlouho, dokud nám nevznikne tuhý lesklý sníh.
  2. Do hotového sněhu pak zlehka vmícháme žloutky. Nakonec pouze ručně zamícháme prosáté kakao a mouku.
  3. Na plech si dáme pečicí papír, který z obou stran potřeme máslem, aby se nám hezky přilepil na plech. Těsto rovnoměrně rozetřeme na pečicí papír a roládu pečeme na 180 stupňů cca 10 minut.
  4. Hotovou roládu si sundáme z plechu, necháme ji chvilku zchladnout a zarolujeme, aby získala budoucí tvar rolády a dobře se nám rolovala.
  5. Do mísy si dáme mascarpone, moučkový cukr a prošleháme. Přidáme pistáciový krém a opět promícháme. Nakonec začneme pomalu přilévat šlehačku a šleháme krém tak dlouho, dokud nám nezhoustne.
  6. Roládu si rozložíme na rovnou plochu a potřeme ji krémem (asi třetinu krému si necháme stranou). Na krém rozložíme maliny a roládu zarolujeme. Nakonec ji potřeme zbytkem krému.
  7. Hotovou roládu posypeme nasekanými pistáciemi a ozdobíme ji čokoládovými srdíčky a malinami.
Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *