RECEPT | BROWNIES SRDÍČKA

Valentýn je za dveřmi a já tu mám pro vás první z valentýnských receptů, kterými můžete potěšit nejen svého partnera, ale i své přátelé nebo rodinu. Základem tohoto dezertu jsou brownies, na kterých je krém na způsob pařížské šlehačky. Myslím, že si tento dezert zamilujete.

Na brownies:

  • 100 g másla + na vymazání plechu
  • 200 g cukru krupice
  • 2 vejce
  • 50 g kakaa + na vysypání plechu
  • 1/4 lžičky soli
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 70 g hladké mouky
  • 150 g čokoládových peciček Callebaut (hořká nebo mléčná)

Na čokoládovou ganache:

  • 100 g smetany ke šlehání
  • 25 g plnotučného mléka
  • 100 g čokoládových peciček
  • 20 g másla

Na dokončení:

Na brownies:

  1. Do rendlíku dejte 100 g másla a 100 g cukru. Vše na střední teplotu svářejte tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí. Směs nechte zlehka vychladnout.
  2. Plech s vyšším okrajem o velikosti cca 25×35 si vymažte máslem a vysypejte kakaem.
  3. Pomocí robotu nebo ručního mixéru si vyšlehejte obě vejce se 100 g cukru do světlé pěny.
  4. Do vyšlehaných vajec přidejte rozpuštěné máslo s cukrem a promíchejte. Poté do směsi prosejte kakao, jedlou sodu a hladkou mouku. Poté přidejte sůl a vše promíchejte.
  5. Do těsta přidejte čokoládové pecičky a pomocí stěrky zlehka rovnoměrně zapracujte do těsta, které nalijte do vymazaného plechu. 
  6. Pečte na 180 stupňů 20-25 minut.
  7. Upečené brownies nechte trochu zchladnout a poté z nich vykrájejte srdíčka. Pokud nechcete vykrajovat srdíčka, stačí nakrájet pomocí nože jednoduše čtverečky a nevznikne vám žádný odpad.

Na čokoládovou ganache:

  1. Do rendlíku si dejte smetanu a mléko a přiveďte k varu.
  2. Čokoládové pecičky si dejte do nerezové misky a zalijte je horkou smetanou. Pomocí stěrky míchejte ganache tak dlouho, dokud vám nevznikne hladký krém, do kterého nakonec přidejte máslo a zapracujte. Ganache dejte do misky a přikryjte potravinovou fólií.
  3. Hotovou ganache nechte minimálně 3 hodiny vychladit v lednici.

Na krém:

  1. Dobře vychlazenou smetanu si dejte do nádoby na šlehání a začněte ji šlehat. Po chvilce, když vám začne zlehka houstnout, přidejte ganache a šlehejte, dokud vám nevznikne hustý krém (dejte si pozor na přešlehání). 
  2. Krém si přendejte do zdobicího sáčku se zdobičkou a ozdobte jím srdíčka.
  3. Nakonec dezert posypejte valentýnskými posypkami Fun Cakes.

Tento recept vznikl ve spolupráci s e-shopem www.cukrarum.cz, kde můžete v období od 28.01.2022 do 14.12.2022 uplatnit můj slevový kód nskvalentyn15. Sleva -15% platí při nákupu nad 600 Kč vyjma již zlevněného zboží.

Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *