RECEPT | BROWNIES SRDÍČKA
Valentýn je za dveřmi a já tu mám pro vás první z valentýnských receptů, kterými můžete potěšit nejen svého partnera, ale i své přátelé nebo rodinu. Základem tohoto dezertu jsou brownies, na kterých je krém na způsob pařížské šlehačky. Myslím, že si tento dezert zamilujete.
Na brownies:
- 100 g másla + na vymazání plechu
- 200 g cukru krupice
- 2 vejce
- 50 g kakaa + na vysypání plechu
- 1/4 lžičky soli
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 70 g hladké mouky
- 150 g čokoládových peciček Callebaut (hořká nebo mléčná)
Na čokoládovou ganache:
- 100 g smetany ke šlehání
- 25 g plnotučného mléka
- 100 g čokoládových peciček
- 20 g másla
Na dokončení:
- 300 g smetany ke šlehání
- 150 g čokoládové ganache
- valentýnské posypky Fun Cakes
Brownies:
- Do rendlíku dejte 100 g másla a 100 g cukru. Vše na střední teplotu svářejte tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí. Směs nechte zlehka vychladnout.
- Plech s vyšším okrajem o velikosti cca 25×35 si vymažte máslem a vysypejte kakaem.
- Pomocí robotu nebo ručního mixéru si vyšlehejte obě vejce se 100 g cukru do světlé pěny.
- Do vyšlehaných vajec přidejte rozpuštěné máslo s cukrem a promíchejte. Poté do směsi prosejte kakao, jedlou sodu a hladkou mouku. Poté přidejte sůl a vše promíchejte.
- Do těsta přidejte čokoládové pecičky a pomocí stěrky zlehka rovnoměrně zapracujte do těsta, které nalijte do vymazaného plechu.
- Pečte na 180 stupňů 20-25 minut.
- Upečené brownies nechte trochu zchladnout a poté z nich vykrájejte srdíčka. Pokud nechcete vykrajovat srdíčka, stačí nakrájet pomocí nože jednoduše čtverečky a nevznikne vám žádný odpad.
Čokoládová ganache:
- Do rendlíku si dejte smetanu a mléko a přiveďte k varu.
- Čokoládové pecičky si dejte do nerezové misky a zalijte je horkou smetanou. Pomocí stěrky míchejte ganache tak dlouho, dokud vám nevznikne hladký krém, do kterého nakonec přidejte máslo a zapracujte. Ganache dejte do misky a přikryjte potravinovou fólií.
- Hotovou ganache nechte minimálně 3 hodiny vychladit v lednici.
Na krém:
- Dobře vychlazenou smetanu si dejte do nádoby na šlehání a začněte ji šlehat. Po chvilce, když vám začne zlehka houstnout, přidejte ganache a šlehejte, dokud vám nevznikne hustý krém (dejte si pozor na přešlehání).
- Krém si přendejte do zdobicího sáčku se zdobičkou a ozdobte jím srdíčka.
- Nakonec dezert posypejte valentýnskými posypkami Fun Cakes.
Tento recept vznikl ve spolupráci s e-shopem www.cukrarum.cz.