RECEPT | BROSKVOVÝ DŽEM

V období dozrávání broskví již několikátý rok s mamkou připravujeme vynikající broskvový džem. Spolu s nevařeným džemem z černého rybízu je v naší rodině nejoblíbenější.

POTŘEBUJEME

  • 1 kg zralých broskví
  • 0,5 kg želírovacího cukru (např. Korunní 2:1)
  • ½ dcl Grand Marnier
  • 1 vanilkový lusk
  1. Broskve spaříme horkou vodou, oloupeme, vypeckujeme a pokrájíme na malé kousky.
  2. Džem připravíme přesně podle návodu na želírovacím cukru. Nám se osvědčil želírovací cukr Korunní 2:1.
  3. Do horkého základu přidáme zrníčka vanilky z jednoho lusku a Grand Marnier. Dobře vše promícháme a horké plníme do vymytých a nahřátých sklenic. Sklenice uzavřeme a na 5 minut otočíme dnem vzhůru.

 

Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *