RECEPT | KORIANDROVÁ MAJONÉZA
V červenci jsme s manželem dostali pozvání do restaurace Gourmet Pauza, která se nachází v Lidické ulici na Andělu. Vzhledem k tomu, že to máme z domova kousek a ještě jsme tuto krásnou restauraci nenavštívili, jedné červencové neděle jsme se vydali ochutnat jejich speciality. Po dlouhé době jsme objevili restauraci, ve které jsme si skvěle pochutnali na všech chodech, dali si k tomu kvalitní víno a poseděli v příjemném prostředí. K jednomu z chodů byla i koriandrová majonéza, která byla dle našeho názoru geniální, proto jsem poprosila majitelku Zuzku o jejich tajný recept.
POTŘEBUJEME
- 200 ml majonézy (nejlépe domácí)
- 100 g čerstvého koriandru
- 3 stroužky česneku
- 1 lžíce javorového sirupu
- Sůl
- Lístky koriandru si nasekáme nadrobno a dáme do misky s majonézou. K tomu přidáme utřený česnek, javorový sirup a sůl podle chuti.
TIP: Doporučujeme podávat k hranolkám z kořenové zeleniny nebo brambor.