RECEPT | BANÁNOVÁ A MALINOVÁ ZMRZLINA
Na světě asi není jednoduššího receptu. Základem této úžasně krémové zmrzliny jsou zralé až přezrálé banány. Pak už můžete jen přidávat různé druhy ovoce a udělat si svou vlastní kombinaci. A víte, co je na této zmrzlině úplně nejlepší? Neobsahuje ani smetanu, ani tuk nebo lepek, takže si ji můžeme dopřát bez větších výčitek.
POTŘEBUJEME
BANÁNOVÁ ZMRZLINA
- 5 zralých banánů
- čerstvé ovoce na ozdobu, čerstvá máta
MALINOVÁ ZMRZLINA
- 5 zralých banánů
- hrst malin
- 1 lžíce Grand Marnier (pokud chcete povýšit chuť zmrzliny ještě na vyšší úroveň 🙂 )
- čerstvé ovoce na ozdobu, čerstvá máta
- Banány, které musí být opravdu velmi zralé, jinak nebude zmrzlina dostatečně krémová, oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Vložíme je do sáčku a dáme přes noc zamrazit.
- Banány vyndáme z mrazáku a necháme 5 – 10 minut povolit (jinak by nešly lehce rozmixovat nebo hrozí poškození mixéru).
- V mixéru umixujeme do hladka krémovou zmrzlinu a ihned podáváme. Dozdobíme čerstvým ovocem a mátou.
- U malinové varianty před mixováním přidáme ještě hrst malin, lžíci Grand Marnier (pokud není tedy zmrzlina určená pro děti) a vše společně umixujeme. Podáváme ihned s čerstvým ovocem a mátou.
TIP: Na mixování jsem použila mixér Gallet Santé, který si se zmrzlinou krásně poradil.