RECEPT | BRAMBOROVÉ ŠIŠKY S MÁKEM A CREME FRAICHE

Bramborové šišky mi připomínají dětství. Stačila troška máku, moučkového cukru a másla a rázem byla na světě tato dobrota. Navíc je to neskutečně rychlý recept, ze kterého si můžete připravit klidně i bramborový knedlík nebo plněné knedlíky s uzeným masem. Jen si dejte pozor na výběr brambor, ideální je na to varný typ C. Hlavně ale vybírejte kvalitní brambory z české produkce.

Na šišky:

  • 500 g českých brambor (předem uvařených)
  • 110-130 g hrubé mouky
  • 1 vejce
  • 1 lžíce bramborového škrobu
  • sůl

Na dokončení:

  • máslo
  • moučkový cukr
  • mletý mák
  • creme fraiche (případně tučnější zakysaná smetana)
  • physalis na ozdobu
  1. Uvařené a vychladlé brambory si najemno nastrouháme. Zasypeme je hrubou moukou, škrobem a osolíme. Poté přidáme vejce a vypracujeme hladké těsto.
  2. Těsto si zpracujeme do válečku a nakrájíme. Z jednotlivých dílů tvarujeme podlouhlé válečky.
  3. Do hrnce si dáme vařit vodu, kterou osolíme. Šišky vaříme cca 5- 6 minut podle jejich velikosti. 
  4. Do misky si dáme lžíci rozpuštěného másla a uvařené šišky do ní vkládáme. Opatrně šišky promícháme, aby se nám neslepily.
  5. V misce si smícháme mletý mák a moučkový cukr.
  6. Šišky naservírujeme na talíř, posypeme mákem, zalijeme trochou rozpuštěného másla a přidáme lžíci creme fraiche. Můžeme ještě dozdobit physalis.
Sdílet

4 comments on “RECEPT | BRAMBOROVÉ ŠIŠKY S MÁKEM A CREME FRAICHE

  1. Dobrý den , děkuji za inspiraci !!

    Mnamka tu si určitě , uvařím !!

    Krásný den i večer !!

    S pozdravem Ann !!

  2. Dobrý den, díky za výborné recepty

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *