RECEPT | VEPŘOVÁ PANENKA V PARMAZÁNOVÉM TĚSTÍČKU
Další ze série rychlých obědů (večeří) je tu. Dnes jsem pro vás připravila jednoduchý recept na vepřovou panenku v parmazánovém těstíčku. Můžete si k ní jako přílohu připravit bramborovou kaši, opečené nebo vařené brambory, ale klidně i domácí hranolky. Když si k ní navíc připravíte na másle zeleninu, bude to skvěle vyvážené jídlo.
Na 2-3 porce:
- 400-500 g vepřové panenky (očištěné)
- 2 vejce
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- 1 lžička dijonské hořčice Maille
- 50 g strouhaného parmazánu
- sůl
- pepř
- přepuštěné máslo nebo řepkový olej
- Panenku si naporcujeme na zhruba 1,5 cm silné plátky. Z obou stran si plátky osolíme a opepříme.
- Do misky si vyklepneme vajíčka, přidáme mouku, škrob, dijonskou hořčici a pomocí metly promícháme. Nakonec přidáme sůl, pepř a parmazán. Pokud je hotové těstíčko moc tekuté, přidáme trošku mouky, pokud je naopak moc husté, můžeme ho rozředit trochou mléka.
- Na pánev si dáme lžíci přepuštěného másla (případně řepkového oleje) a necháme ji rozpálit.
- Maso si obalíme v těstíčku a osmažíme na pánvi z obou stran do zlatova.
- K masu je ideální bramborová kaše nebo brambory a na másle orestovaná zelenina.
Tento recept vznikl ve spolupráci se značkou Maille.