RECEPT | VEPŘOVÁ PANENKA V PARMAZÁNOVÉM TĚSTÍČKU

Další ze série rychlých obědů (večeří) je tu. Dnes jsem pro vás připravila jednoduchý recept na vepřovou panenku v parmazánovém těstíčku. Můžete si k ní jako přílohu připravit bramborovou kaši, opečené nebo vařené brambory, ale klidně i domácí hranolky. Když si k ní navíc připravíte na másle zeleninu, bude to skvěle vyvážené jídlo.

Na 2-3 porce:

  • 400-500 g vepřové panenky (očištěné)
  • 2 vejce
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 lžička dijonské hořčice Maille
  • 50 g strouhaného parmazánu
  • sůl 
  • pepř
  • přepuštěné máslo nebo řepkový olej
  1. Panenku si naporcujeme na zhruba 1,5 cm silné plátky. Z obou stran si plátky osolíme a opepříme.
  2. Do misky si vyklepneme vajíčka, přidáme mouku, škrob, dijonskou hořčici a pomocí metly promícháme. Nakonec přidáme sůl, pepř a parmazán. Pokud je hotové těstíčko moc tekuté, přidáme trošku mouky, pokud je naopak moc husté, můžeme ho rozředit trochou mléka.
  3. Na pánev si dáme lžíci přepuštěného másla (případně řepkového oleje) a necháme ji rozpálit.
  4. Maso si obalíme v těstíčku a osmažíme na pánvi z obou stran do zlatova.
  5. K masu je ideální bramborová kaše nebo brambory a na másle orestovaná zelenina. 

Tento recept vznikl ve spolupráci se značkou Maille.

Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *