Pizza
,

RECEPT | BEZLEPKOVÁ PIZZA

Jednoduchá, rychlá a bezlepková. Pokud nemusíte řešit bezlepkovou dietu, je to pro vás pouze ukázka toho, jakou kombinaci surovin můžete poskládat na klasické těsto na pizzu. Já si ale oblíbila i tuto bezlepkovou verzi.

Na těsto:
  • 250 g bezlepkové mouky Schär Farina Universal Mix
  • 250 ml vody
  • 1 lžička soli
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 vrchovatá lžička sušeného droždí
Na náplň:
  • 6 lžic domácího kečupu
  • 10 listů mangoldu
  • 100 g prosciutta
  • 20 cherry rajčat
  • 1 balení mozzarelly
  • 1 lžíce olivového oleje
Postup:
  1. Všechny suroviny na těsto smícháme a dobře zpracujeme. Těsto necháme v míse přikryté utěrkou na teplém místě kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
  2. Poté ho rozdělíme na dvě části a z každé vytvarujeme na pečicím papíře potřeném olivovým olejem kulatou pizzu.
  3. Na pánvi rozehřejeme lžíci oleje a na něm orestujeme na proužky nakrájené listy mangoldu.
  4. Těsto potřeme kečupem, poklademe mangoldem, rozpůlenými rajčaty, prosciuttem a mozzarellou.
  5. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 30 minut.

Pizza

Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *