,

Pomerančová sůl

Pomerančová sůl se hodí nejen k rybám a mořským plodům, ale i na dochucení salátů a steaků. Vhodná je i jako jedlý dárek pro vaše blízké. Její chuť a vůně vás prostě a jednoduše nadchne.

POTŘEBUJEME

  • 200 g kvalitní hrubozrnné soli (případně vločkové)
  • kůra z 1 většího BIO pomeranče
  • několik kapek Angostura Orange Bitters (možné vynechat)
  1. Pomerančovou kůru si nastrouháme na jemném struhadle a ihned ji promícháme se solí. Tím, že je ještě vlhká, se krásně dostane do soli a dá ji lehký oranžový nádech.
  2. Do směsi nakapeme několik kapek Angostura Orange Bitters a promícháme. Sůl dáme na plech na pečící papír a vložíme do trouby na 60 minut na 100 stupňů.
  3. Sůl uchováváme ve skleněné nádobě.

TIP: Pokud potřebujete na nějaký pokrm použít jemnější sůl, stačí ji před podáváním rozdrtit v hmoždíři.

Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *