, , ,

Kaše z quinoi

Quinou jsem doposud používala jen pufovanou. Když jsem ale zjistila, že ji mohu využít nejen jako přílohu k masu, ale i jako vynikající základ dne, zařadila jsem ji do svého jídelníčku nastálo.

POTŘEBUJEME

  • 100 g quinoi
  • 200 ml mandlového neslazeného mléka Alpro (můžete použít i kokosové mléko Alpro)
  • 1 lžíce datlového sirupu (můžeme nahradit agávovým sirupem nebo třtinovým cukrem)
  • ½ lžičky mleté skořice
  • špetka himalájské soli
  • kapka vanilkového extraktu
  • oříšky, datle, lyofilizované maliny nebo bezlepkové vločky na ozdobu
  1. Quinou zalijeme horkou vodou, necháme dvě minuty odstát a slijeme. Tento proces zbaví quinou případné hořkosti.
  2. Quinou dáme do rendlíku, zalijeme mlékem, přidáme skořici, datlový sirup, sůl a vanilkový extrakt a přivedeme k varu. Na mírném plameni vaříme zhruba 20 minut do změknutí.
  3. Poté kaši stáhneme z plotny a necháme vychladnout.
  4. Kaši dáme do misky a ozdobíme podle vlastní chuti. Já použila lískové oříšky, datle, lyofilizované maliny a bezlepkové vločky.

Děkuji firmě Tefal za dodání jejich úžasných pánví na přípravu mých pokrmů na blog.

Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *