,

Čokoládová pěna s višněmi

Protože se pomalu ale jistě blíží Valentýn, mám tu pro vás tip na čokoládovou pěnu. Nezapomeňte ale dávat svoji lásku najevo svým blízkým každý den, proto nemusíte čekat na 14. února a můžete si udělat tuto dobrotu již dnes.

POTŘEBUJEME

Čokoládová pěna:

  • 200 g mléčné čokolády
  • 75 ml plnotučného mléka
  • 150 ml smetany ke šlehání
  • špetka soli
  • 20 g lískových oříšků
  • 20 g mléčné čokolády
  1. Lískové oříšky opečeme chvilku v troubě nebo na pánvi. Odstraníme z nich hnědou slupku a nasekáme nadrobno. Stejně tak nasekáme i 20 g mléčné čokolády na malé kousíčky.
  2. Ve vodní lázni si rozpustíme 200 g mléčné čokolády se špetkou soli.
  3. V rendlíku přivedeme k varu mléko a zalijeme jím pomalu čokoládu, kterou s mlékem dobře promícháme.
  4. V míse si vyšleháme šlehačku do tuha a zlehka po troškách promícháme s čokoládovou směsí. Nakonec přidáme nasekané oříšky a čokoládu. Pěnu rozdělíme do skleniček a necháme vychladit.

Višně:

  • 250 g kompotovaných višní (použila jsem kompotované z Makra)
  • 50 ml Grand Marnier
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžičky kukuřičného škrobu

Na ozdobu:

  • nastrouhaná čokoláda
  • srdíčka Haribo
  1. Kompot slijeme. Višně si dáme do jiné misky a šťávu z višní svaříme společně s Grand Marnier a škrobem. Šťávu svařte víc jak na polovinu množství, bude hezky hustá. Omáčku vychladíme a přidáme citronovou šťávu.
  2. Višně dáme na pánev, zasypeme třemi lžícemi třtinového cukru a svaříme, aby byly lehce zkaramelizované.
  3. Nakonec smícháme višně se svařenou šťávou. Když máme čokoládovou pěnu hezky vychlazenou, dozdobíme ji višněmi (množství podle vaší chuti). Višně ještě můžeme posypat nasekanou čokoládou nebo dozdobit Haribo srdíčky.

 

Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *

1 × pět =