Nespresso event

LIFESTYLE | NESPRESSO EVENT

Tento týden jsem byla pozvaná na ochutnávku nových limitovaných edicí kávy Nespresso. Akce se konala v Pařížské ulici v Nespresso Experience Center a já, protože jsem nesehnala hlídání, jsem na akci vyrazila i s Vojtou a doufala, že to nebude ostuda a celé to neprobrečí. Jak to celé dopadlo se dozvíte v průběhu tohoto článku 🙂

Od té doby, co se narodil Vojta, jsem vděčná za každou blogerskou akci. Jsem vždycky hrozně ráda, že na chvilku vypadnu mezi lidi a mohu místo šišlání použít i normální mluvu a trochu se odreagovat. Dělám si legraci, nejsem na tom zas tak špatně. Každopádně hlídání nebylo, takže jsme s Vojtou vyrazili na akci společně. Nebojte, nejsem taková máma, že bych dítě brala všude, ale Vojta byl pozvanej taky 😀

Akce se konala v nádherných bytových prostorech a potkala jsem na ní spoustu známých tváří. Jsem za to vždy hrozně vděčná, protože se s holkama, teda kromě Ivči z Cat & Cook, se kterou se vídám často, zase tolik nevidíme. Známé tváře, jako Verunku z blogu VeruHarnol, Janičku z Jane´s moments, kterou zase znám z produktových snídaní v Mary Kay nebo Nikču Shopaholic Nicol, vidím vždy moc ráda. Celou akcí provázela Coffee Ambasadorka Míša Illíková, která si pro nás připravila povídání o nových limitkách Nespresso (káva Arabica Ethiopia Harrar a Robusta Uganda). Řekla nám spoustu zajímavostí o původu káv a mohly jsme si je otestovat společně s dokonalými zákusky. Vojtu jsem během akce několikrát v autosedačce pohoupala a on mě nechal si v klidu vypít kávu, protože krásně spinkal. My jsme samozřejmě hlavně fotily a povídaly a povídaly, jak kdybychom se neviděly roky.

Jako překvapení jsme ochutnávaly grapefruitovo-tymiánový koktejl a banánové cappuccino se sezamem. Obojí byla neskutečná delikatesa a recept na přípravu těchto nápojů najdete na konci tohoto článku. Vojta se asi po hodině probudil, takže jsem ho jen vzala do náruče a celou akci se nechal všemi obletovat. Hrozně moc se mi na takových setkáních líbí, že se vždy dozvím mnoho nových informací, které mohu pak při psaní článků na blog využít. Moc děkuji celému týmu z Nespressa za pozvání, za originalitu této akce a hrozně se těším na další příležitost, kde se zase se všemi holkami potkám.

S láskou Romana

 

Banánové cappuccino se sezamem

Limitovaná edice kávy Nespresso

Grapefruitovo-tymiánový koktejl

GRAPEFRUITOVO-TYMIÁNOVÝ KOKTEJL

  • 1 cl vanilkového sirupu
  • sušené větvičky tymiánu
  • 10 cl grapefruitového džusu
  • 2 velké kostky ledu
  • 1 kapsle Robusta Uganda Ltd Ed

Do sklenice nalijte vanilkový sirup. Do šejkru dejte trochu sušeného, nadrceného tymiánu, grapefruitový džus a dvě kostky ledu a důkladně promíchejte. Nápoj přelijte do sklenice. Zvlášť si připravte espresso (40 ml) a také vyšejkrujte se dvěma kostkami ledu. Přilijte vychlazené espresso do sklenice, dozdobte snítkou tymiánu a servírujte.

BANÁNOVÉ CAPPUCCINO SE SEZAMEM

  • 1 cl banánového sirupu
  • mléko
  • 1 kapsle Arabica Ethiopia Harrar Ltd Ed
  • 3 čajové lžičky Dulce de Leche
  • sušené banánové lupínky
  • sezamová semínka

Na dno šálku dejte 3 lžičky Dulce de Leche. Ve šlehači mléka připravte teplou mléčnou pěnu. Do pěny přidejte sirup a jemně promíchejte. Přelijte dochucenou pěnou do šálku. Přilijte připravené espresso (40 ml). Navrch nápoje přidejte banánové lupínky a posypte hrstičkou sezamových semínek jako dekoraci. Nápoj dobře promíchejte.

Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *

4 × 1 =