,

Letní salát s krevetami, fenyklem a granátovým jablkem

Když se řekne léto, vybaví se mi lehké letní jídlo v podobě salátu s mořskými plody. Tentokrát jsem pro vás zvolila neobvyklou kombinaci krevet a granátového jablka, které je zásobárnou antioxidantů.

POTŘEBUJEME

Na salát:

  • 100 g polníčku
  • 1 fenykl
  • 1/2 granátového jablka
  • 4-6 cherry rajčátek
  • přepuštěné máslo
  • 10-15 krevet
  • 1 bageta (v případě bezlepkové diety použijte bezlepkovou bagetu)

Marináda na krevety:

  • šťáva z 1/2 limety
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 4 lístky bazalky
  • himalájská sůl
  • čerstvě mletý pepř

Na zálivku:

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 lžička medu
  • šťáva z 1/2 limety
  • himalájská sůl
  • čerstvě mletý pepř

Bylinkové máslo:

  • 30 g másla
  • bylinky mix (bazalka, šalvěj, libeček, estragon, rozmarýn, tymián)
  • himalájská sůl

1) Nejprve si připravte bylinkové máslo. Bylinky si nasekejte nadrobno a přidejte do rozpuštěného a osoleného másla. Dejte ho na chvíli ztuhnout do lednice.
2) Marinádu na krevety si připravte smícháním šťávy z limety, olivového oleje, utřeného česneku, nasekaných lístků bazalky, soli a pepře. Krevety dejte do marinády a nechte chvíli odležet.
3) Mezitím si udělejte zálivku na salát. Smíchejte olivový olej, med, hořčici, šťávu z limety, sůl a pepř. Vše důkladně promíchejte.
4) Pokrájejte si fenykl a zlehka opečte na přepuštěném másle.
5) Rozpůlenou bagetu si namažte bylinkovým máslem a opečte na grilu.
6) Marinované krevety napíchejte na špejli nebo napichovátka a opečte zprudka na grilu.
7) Polníček smíchejte se zálivkou a naservírujte na talíř. Přidejte fenykl, nakrájená cherry rajčátka a zrníčka granátového jablka. Na salát položte grilované krevety a bagetky.

Na grilování jsem použila Kontaktní gril GR-1875 od značky Fagor. Pokud se chcete inspirovat dalšími recepty ze série Letní vaření s Barčou a Romčou, koukněte na stránky Detox chutně.

 

  • 5

    Celkové skóre

  • Hodnocení čtenáře: 3 Votes

Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *