RECEPT | SALÁT S KREVETAMI A GRANÁTOVÝM JABLKEM
Když se řekne léto, vybaví se mi lehké letní jídlo v podobě salátu s mořskými plody. Tentokrát jsem pro vás zvolila neobvyklou kombinaci krevet a granátového jablka, které je zásobárnou antioxidantů.
Na salát:
- 100 g polníčku
- 1 fenykl
- 1/2 granátového jablka
- 4-6 cherry rajčátek
- přepuštěné máslo
- 10-15 krevet
- 1 bageta (v případě bezlepkové diety použijte bezlepkovou bagetu)
Marináda na krevety:
- šťáva z 1/2 limety
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 stroužek česneku
- 4 lístky bazalky
- himalájská sůl
- čerstvě mletý pepř
Na zálivku:
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička dijonské hořčice
- 1 lžička medu
- šťáva z 1/2 limety
- himalájská sůl
- čerstvě mletý pepř
Bylinkové máslo:
- 30 g másla
- bylinky mix (bazalka, šalvěj, libeček, estragon, rozmarýn, tymián)
- himalájská sůl
Postup:
1) Nejprve si připravte bylinkové máslo. Bylinky si nasekejte nadrobno a přidejte do rozpuštěného a osoleného másla. Dejte ho na chvíli ztuhnout do lednice.
2) Marinádu na krevety si připravte smícháním šťávy z limety, olivového oleje, utřeného česneku, nasekaných lístků bazalky, soli a pepře. Krevety dejte do marinády a nechte chvíli odležet.
3) Mezitím si udělejte zálivku na salát. Smíchejte olivový olej, med, hořčici, šťávu z limety, sůl a pepř. Vše důkladně promíchejte.
4) Pokrájejte si fenykl a zlehka opečte na přepuštěném másle.
5) Rozpůlenou bagetu si namažte bylinkovým máslem a opečte na grilu.
6) Marinované krevety napíchejte na špejli nebo napichovátka a opečte zprudka na grilu.
7) Polníček smíchejte se zálivkou a naservírujte na talíř. Přidejte fenykl, nakrájená cherry rajčátka a zrníčka granátového jablka. Na salát položte grilované krevety a bagetky.
Na grilování jsem použila Kontaktní gril GR-1875 od značky Fagor. Pokud se chcete inspirovat dalšími recepty ze série Letní vaření s Barčou a Romčou, koukněte na stránky Detox chutně.
-
Celkové skóre
Hodnocení čtenáře: 3 Votes