Čokoládový fondant

Mám tu pro vás první díl ze sériálu Vaříme se Santini Garden. Dostala jsem totiž tu možnost si jeden den vyzkoušet vařit s profesionálem v úžasné restauraci Santini Garden, kterou najdete nedaleko Pražského hradu. Dnes si podle šéfkuchaře připravíme můj oblíbený dezert – čokoládový fondant.

POTŘEBUJEME

  • 125 g kvalitní hořké čokolády (min. 70 %)
  • 125 g másla
  • 100 g moučkového cukru
  • 2 vejce
  • 50 g hladké mouky
  1. V robotu si ušlehejte vejce s cukrem.
  2. Ve vodní lázni si rozpusťte čokoládu a máslo a nechte chvilku vychladnout.
  3. Čokoládu pomalu přilijte do ušlehaných vajec. Nakonec přidejte prosátou hladkou mouku a opatrně promíchejte.
  4. Připravenou směs naplňte do máslem vymazaných a hladkou moukou vysypaných formiček na fondant (zhruba 1 cm pod okraj formičky) a pečte 8-10 minut. Každá formička potřebuje trochu jiný čas.
  5. Po vytažení z trouby nechte fondant 2 minutky vychladnout. Opatrně ho vyjměte z formiček a posypte moučkovým cukrem. Fondant by měl být po upečení uprostřed stále mírně tekutý.
  6. Podávejte s kopečkem zmrzliny nebo sorbetu.

 

  • 4.6

    Celkové skóre

  • Hodnocení čtenáře: 9 Votes

Sdílet

2 comments on “Čokoládový fondant

  1. Romčo, moc díky za úžasný recept na můj nej dezert. Povedl se díky Tobě na jedničku a chutnal skvěle ?

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *