Letní salát s avokádem

Letní salát s avokádem, kuřecím prsem a slaninovými chipsy

Jednoduchý a rychlý salát, který potěší i nečekanou návštěvu. Limetkový dresink dodá salátu svěžest a slaninové chipsy křupavost.

POTŘEBUJEME

  • ½ balení polníčku
  • ½ zralého avokáda
  • 200 g kuřecích prsou
  • 100 g anglické slaniny
  • 1 malá francouzská bageta
  • Přepuštěné máslo
  • Šťáva z ½ limety
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce moučkového cukru
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • Sůl
  • Čerstvě mletý pepř

Do trouby si na pečící papír vyložíme na půl rozkrojené plátky anglické slaniny a pečeme cca 10 minut na 160 stupňů dohněda. Mezitím si připravíme zálivku. Smícháme šťávu z limety, med, cukr, olivový olej a hořčici. Vše podle chuti osolíme a opepříme.

Na pánvi si na přepuštěném másle osmahneme dozlatova na kostičky pokrájenou bagetu a zatím si je dáme do misky. Na stejné pánvi si na přepuštěném másle opečeme osolené a opepřené kousky kuřecích prsou. Opékáme narychlo, aby se maso nevysušilo, ale aby bylo krásně opečené dozlatova.

Avokádo si oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Do misky se zálivkou vhodíme polníček a dobře promícháme.

Na talíř naservírujeme polníček se zálivkou, poklademe avokádem, slaninovými chipsy, kuřecím masem, které nakrájíme na tenké plátky a nakonec posypeme krutony.

  • 5

    Celkové skóre

  • Hodnocení čtenáře: 3 Votes

Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *