Letní salát s avokádem

RECEPT | SALÁT S AVOKÁDEM, KUŘECÍM PRSEM A SLANINOU

Jednoduchý a rychlý salát, který potěší i nečekanou návštěvu. Limetkový dresink dodá salátu svěžest a slaninové chipsy křupavost.

Potřebujeme:
  • ½ balení polníčku
  • ½ zralého avokáda
  • 200 g kuřecích prsou
  • 100 g anglické slaniny
  • 1 malá francouzská bageta
  • přepuštěné máslo
  • šťáva z ½ limety
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce moučkového cukru
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
Postup:
  1. Do trouby si na pečicí papír vyložíme na půl rozkrojené plátky anglické slaniny a pečeme cca 10 minut na 160 stupňů dohněda. Mezitím si připravíme zálivku. Smícháme šťávu z limety, med, cukr, olivový olej a hořčici. Vše podle chuti osolíme a opepříme.
  2. Na pánvi si na přepuštěném másle osmahneme dozlatova na kostičky pokrájenou bagetu a zatím si je dáme do misky. Na stejné pánvi si na přepuštěném másle opečeme osolené a opepřené kousky kuřecích prsou. Opékáme narychlo, aby se maso nevysušilo, ale aby bylo krásně opečené dozlatova.
  3. Avokádo si oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Do misky se zálivkou vhodíme polníček a dobře promícháme.

Na talíř naservírujeme polníček se zálivkou, poklademe avokádem, slaninovými chipsy, kuřecím masem, které nakrájíme na tenké plátky a nakonec posypeme krutony.

  • 5

    Celkové skóre

  • Hodnocení čtenáře: 3 Votes

Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *