RECEPT | SALÁT S AVOKÁDEM, KUŘECÍM PRSEM A SLANINOU
Jednoduchý a rychlý salát, který potěší i nečekanou návštěvu. Limetkový dresink dodá salátu svěžest a slaninové chipsy křupavost.
Potřebujeme:
- ½ balení polníčku
- ½ zralého avokáda
- 200 g kuřecích prsou
- 100 g anglické slaniny
- 1 malá francouzská bageta
- přepuštěné máslo
- šťáva z ½ limety
- 1 lžíce medu
- 1 lžíce moučkového cukru
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička dijonské hořčice
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Postup:
- Do trouby si na pečicí papír vyložíme na půl rozkrojené plátky anglické slaniny a pečeme cca 10 minut na 160 stupňů dohněda. Mezitím si připravíme zálivku. Smícháme šťávu z limety, med, cukr, olivový olej a hořčici. Vše podle chuti osolíme a opepříme.
- Na pánvi si na přepuštěném másle osmahneme dozlatova na kostičky pokrájenou bagetu a zatím si je dáme do misky. Na stejné pánvi si na přepuštěném másle opečeme osolené a opepřené kousky kuřecích prsou. Opékáme narychlo, aby se maso nevysušilo, ale aby bylo krásně opečené dozlatova.
- Avokádo si oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Do misky se zálivkou vhodíme polníček a dobře promícháme.
Na talíř naservírujeme polníček se zálivkou, poklademe avokádem, slaninovými chipsy, kuřecím masem, které nakrájíme na tenké plátky a nakonec posypeme krutony.
-
Celkové skóre
Hodnocení čtenáře: 3 Votes