Hovězí Enchiladas s avokádem a salsou
Pokud máte mlsný jazyk a nevadí vám trocha pálivého jídla, Enchiladas je tou správnou volbou. Díky Martinu Polačkovi jsem měla tu možnost si přímo v Mexicali Mercado vyzkoušet několik mexických jídel. Tato kuchyně je neskutečně barevná a chutově zajímavá. A tuto pochoutku máte hotovou do půl hodiny. Všechny suroviny můžete sehnat přímo v Mexicali Mercado.
POTŘEBUJEME
- 400 g hovězího trhaného masa Carne Adobo
- 1 plechovka salsy Para Enchiladas Rojas
- 1 červené cibule
- 1 balení Tortillas Frescas
- 1 omáčka Hot Sauce Chile Habanero El Yucateco
- 1 rajče
- půl svazku koriandru
- šťáva z ½ limety
- Sůl, pepř
- 1 avokádo (raedy to eat)
1) Na jedné pánvi si prohřejeme hovězí maso a v druhé pánvi zase plechovku salsy Para Enchiladas Rojas.
2) Čerstvý sýr vybalíme z obalu a rozdrobíme si ho nadrobno do misky.
3) Připravíme si zapékací mísu, kterou budeme plnit tortillami. Každou tortillu si namočíme z obou stran v rajčatové salse a položíme na prkénko (tím nám hezky změkne a dobře se pak ohýbá). Tortillu plníme hovězím masem, to posypeme čerstvým sýrem a trochu zakápneme salsou Hot Sauce (buďte opatrní, velmi pálí). Tento proces opakujeme tak dlouho, než naplníme celou zapékací mísu.
4) Tortilly zapékáme 15 minut na 180 stupňů v horkovzdušné troubě. Mezitím si připravíme rajčatovou směs na posypání tortill. Rajče si nakrájíme na drobné kostičky, k nim přidáme najemno nasekanou cibuli a nasekaný koriandr. Tuto směs osolíme, opepříme, zalijeme šťávou z limety a nakonec dobře promícháme. Než se nám dopečou tortilly, tak si ještě na plátky nakrájíme zralé avokádo.
5) Zapečené tortilly už jen poklademe avokádem a posypeme rajčatovou směsí.
-
Celkové skóre
Hodnocení čtenáře: 4 Votes