Hovězí Enchiladas s avokádem a salsou

Hovězí Enchiladas s avokádem a salsou

Pokud máte mlsný jazyk a nevadí vám trocha pálivého jídla, Enchiladas je tou správnou volbou. Díky Martinu Polačkovi jsem měla tu možnost si přímo v Mexicali Mercado vyzkoušet několik mexických jídel. Tato kuchyně je neskutečně barevná a chutově zajímavá. A tuto pochoutku máte hotovou do půl hodiny. Všechny suroviny můžete sehnat přímo v Mexicali Mercado.

POTŘEBUJEME

  • 400 g hovězího trhaného masa Carne Adobo
  • 1 plechovka salsy Para Enchiladas Rojas
  • 1 červené cibule
  • 1 balení Tortillas Frescas
  • 1 omáčka Hot Sauce Chile Habanero El Yucateco
  • 1 rajče
  • půl svazku koriandru
  • šťáva z ½ limety
  • Sůl, pepř
  • 1 avokádo (raedy to eat)
Produkty Mexicali Mercado
            Produkty Mexicali Mercado

1) Na jedné pánvi si prohřejeme hovězí maso a v druhé pánvi zase plechovku salsy Para Enchiladas Rojas.

2) Čerstvý sýr vybalíme z obalu a rozdrobíme si ho nadrobno do misky.

3) Připravíme si zapékací mísu, kterou budeme plnit tortillami. Každou tortillu si namočíme z obou stran v rajčatové salse a položíme na prkénko (tím nám hezky změkne a dobře se pak ohýbá). Tortillu plníme hovězím masem, to posypeme čerstvým sýrem a trochu zakápneme salsou Hot Sauce (buďte opatrní, velmi pálí). Tento proces opakujeme tak dlouho, než naplníme celou zapékací mísu.

4) Tortilly zapékáme 15 minut na 180 stupňů v horkovzdušné troubě. Mezitím si připravíme rajčatovou směs na posypání tortill. Rajče si nakrájíme na drobné kostičky, k nim přidáme najemno nasekanou cibuli a nasekaný koriandr. Tuto směs osolíme, opepříme, zalijeme šťávou z limety a nakonec dobře promícháme. Než se nám dopečou tortilly, tak si ještě na plátky nakrájíme zralé avokádo.

5) Zapečené tortilly už jen poklademe avokádem a posypeme rajčatovou směsí.

  • 5

    Celkové skóre

  • Hodnocení čtenáře: 3 Votes

Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *