Fenyklový krém

Fenykl je v obchodech již běžně k dostání, ale v našich kuchyních se používá zřídka. Já ho miluji jak do salátů, tak do krémových polévek. Fenykl má řadu pozitivních účinků. Například podporuje správnou funkci střev a působí proti nadýmání. Polévka z fenyklu je naprostý zázrak.

POTŘEBUJEME

  • 2 bulvy fenyklu
  • 2 cibule
  • 2 petržele
  • 1 hrnek fazolí Navy
  • 2 dl bílého vína
  • zeleninový vývar (cca 1 litr)
  • 250 ml kokosové smetany Alpro
  • 2 kostičky sýru Kiri
  • přepuštěné máslo
  • sůl
  • bílý pepř
  1. Přes noc namočené fazole Navy uvaříme a scedíme.
  2. Na přepuštěném másle orestujeme nadrobno nakrájené cibule, poté přidáme na nudličky nakrájený fenykl a petržel a chvíli restujeme. Podlijeme bílým vínem a necháme odpařit alkohol. Poté přidáme zeleninový vývar, osolíme, opepříme a necháme povařit, až jsou všechny přísady měkké.
  3. Polévku odstavíme z plotny, přidáme uvařené fazole, kokosovou smetanu a tavený sýr Kiri na zahuštění. Nakonec polévku umixujeme tyčovým mixérem.

 

 

Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *