RECEPT | DOMÁCÍ ŠVESTKOVÁ POVIDLA
Díky letošní hojné úrodě švestek jsem vyhrabala ve staré kuchařce tradiční recept na domácí švestková povidla podle mojí babičky.
POTŘEBUJEME
- 3 kg švestek
- 125 ml octa
- 750-1000 g cukru krupice
- 1 lžičku mleté skořice
- 1 dcl rumu
- několik kapek vanilkového extraktu
1) Švestky vypeckujte a pokrájejte. Zasypte je cukrem (množství cukru volte dle sladkosti švestek) a zalijte octem.
2) Nechte v uzavřené nádobě odležet do druhého dne.
3) 1. varianta: Švestky hodinu povařte na sporáku a poté dejte do předehřáté trouby na 160 stupňů péct na 3 hodiny.
2. varianta: Švestky dejte do multicookeru a na funkci dušení nechte 5 hodin péct.
4) Švestky rozmixujte ponorným mixérem, přidejte rum, skořici a vanilkový extrakt.
5) Ještě horká povidla plňte do sklenic, otočte na 5 minut víčkem dolů, poté obraťte zpět a nechte zcela vychladnout.
Děkuji firmě A LA MAISON za dodání nádherných mističek, které jsem použila na focení.
-
Celkové skóre
Hodnocení čtenáře: 11 Votes