, , ,

Domácí švestková povidla

Díky letošní hojné úrodě švestek jsem vyhrabala ve staré kuchařce tradiční recept na domácí švestková povidla podle mojí babičky.

POTŘEBUJEME

  • 3 kg švestek
  • 125 ml octa
  • 750-1000 g cukru krupice
  • 1 lžičku mleté skořice
  • 1 dcl rumu
  • několik kapek vanilkového extraktu

1) Švestky vypeckujte a pokrájejte. Zasypte je cukrem (množství cukru volte dle sladkosti švestek) a zalijte octem.

2) Nechte v uzavřené nádobě odležet do druhého dne.

3) 1. varianta: Švestky hodinu povařte na sporáku a poté dejte do předehřáté trouby na 160 stupňů péct na 3 hodiny.

2. varianta: Švestky dejte do multicookeru a na funkci dušení nechte 5 hodin péct.

4) Švestky rozmixujte ponorným mixérem, přidejte rum, skořici a vanilkový extrakt.

5) Ještě horká povidla plňte do sklenic, otočte na 5 minut víčkem dolů, poté obraťte zpět a nechte zcela vychladnout.

Děkuji firmě A LA MAISON za dodání nádherných mističek, které jsem použila na focení.

  • 4.9

    Celkové skóre

  • Hodnocení čtenáře: 7 Votes

Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *