Coleslaw

Coleslaw

Základem tohoto salátu je kvalitní bílé zelí. Salát Coleslaw je světově proslulý salát s původem v Holandsku, který máte hotový za pár minut. Horší je pak vydržet, než se salát přes noc uleží.

POTŘEBUJEME

  • 350 g bílého zelí
  • 1 mrkev
  • 2 řapíky celeru
  • 1 šalotka
  • 100 g majonézy
  • 100 g zakysané smetany
  • 1 lžička bílého vinného octa
  • 2 lžičky třtinového cukru
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • Šťáva z ½ citronu
  • Sůl, pepř

  1. V míse si smícháme majonézu a zakysanou smetanu. Přidáme vinný ocet, třtinový cukr, hořčici, citronovou šťávu a dle chuti osolíme a opepříme. Zálivku důkladně promícháme, aby se cukr rozpustil.
  2. Zelí si nakrájíme podélně na proužky a pak ještě napříč na malé kostičky. Celer si oloupeme škrabkou a nakrájíme na velmi tenké plátky. Mrkev oloupeme a nakrájíme na nudličky julienne. Šalotku nakrájíme na malé kostičky. Veškerou zeleninu nasypeme do mísy se zálivkou a promícháme. Necháme uležet 2-3 hodiny, nejlépe však přes noc.
  • 4.9

    Celkové skóre

  • Hodnocení čtenáře: 5 Votes

Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *