Cibulová marmeláda

Byla jsem vybrána do další výzvy z portálu Blogerky.cz. Tentokrát bylo za úkol vymyslet recept s použitím balzamikových krémů Kalamáta Papadimitriou. Zhruba před 14 dny mi přišel balíček, ve kterém byly dva balzamikové krémy – BBQ a Chili. Dlouho jsem nad receptem přemýšlela a snažila se vymyslet něco, co by si doma mohl udělat naprosto každý. V tu chvíli mne napadla má oblíbená příloha – cibulová marmeláda. Používám ji například do burgerů, jako přílohu ke grilovanému masu, nejlepší je ale v kombinaci s kvalitními sýry.

POTŘEBUJEME

  • 500 g červené cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 3 lžíce olivového oleje
  • lžíce másla
  • 130 g třtinového cukru
  • menší hrst čertvého tymiánu
  • 300 ml červeného vína
  • 200 ml červeného vinného octa
  • 2 lžíce balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou Chili
  • Sůl
  • Čerstvě namletý pepř
  1. Červenou cibuli nakrájíme na půlkolečka a česnek na plátky.
  2. V hrnci si rozehřejeme máslo s olivovým olejem a orestujeme na něm cibuli a česnek.
  3. Poté přidáme třtinový cukr, který na cibuli necháme zkaramelizovat.
  4. Až nám cukr znědne a začne se nám lepit, přidáme červené víno, červený vinný ocet a balzamikový krém. V tuto chvíli je nutné mít dostatek trpělivosti, protože nám zredukování bude trvat určitě půl hodiny.
  5. Nakonce marmeládu osolíme, opepříme a přidáme nadrobno posekaný tymián.
  6. Marmeládu dáme do sklenic, které stačí otočit víčkem dolů, ale můžeme i standartně zavařit. Po vychladnutí uložíme do lednice, kde nám vydrží až 2 měsíce.

 

 

 

  • 4.5

    Celkové skóre

  • Hodnocení čtenáře: 5 Votes

Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *