Chipsy z červené řepy

Chipsy z červené řepy

Asi každý má večer u televize chuť na něco dobrého. Vždy to nemusí být ale slané bramborové chipsy. Dá se zobat i zdravě. Připravte si podle mého receptu chipsy z červené řepy a už nemusíte mít výčitky, že večer hřešíte něčím nezdravým 😉

POTŘEBUJEME

  • 2 střední červené řepy
  • 2 lžíce kvalitního olivového oleje
  • 1 lžička himalájské soli (můžete nahradit bylinkovou solí)

1) Červenou řepu si oloupeme a na mandolíně nakrájíme na velmi tenké plátky. Plátky vložíme do misky, zalijeme olivovým olejem a posypeme solí. Celé opatrně promícháme.
2) Troubu si rozehřejeme na 175 stupňů.
3) Plátky řepy si vyskládáme na pečící papír. Důležité je, aby se vám řepa nepřekrývala. Vyjde vám to na 2-3 plechy. Plátky řepy přikryjeme ještě znovu pečícím papírem.
4) Řepu zakrytou papírem pečeme 20 minut. Po uplynutí této doby vrchní papír odstraníme a plátky řepy otočíme. Pečeme ještě dalších 10-20 minut (záleží na tloušťce plátků).
5) Plátky řepy necháme vychladnout na mřížce.

  • 3.5

    Celkové skóre

  • Hodnocení čtenáře: 14 Votes

Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *