KURZ VAŘENÍ V GOURMET ACADEMY
V pondělí jsem dostala tu možnost zúčastnit se v Gourmet Academy kurzu Jaro v české kuchyni pod vedením lektora Filipa Sajlera.
Gourmet Academy se nachází ve Vodičkově ulici v obchodu Potten & Pannen Staněk. Už když vejdete dovnitř obchodu, budete se zde cítit velmi dobře. Všude kolem vás jsou totiž „pomocníci“ do vaší kuchyně. A ještě k tomu moji oblíbenci od značky Kitchen Aid. Od této firmy mám doma už kuchyňský robot a blender, ale do úplné sbírky mi tedy ještě pár kousků chybí ;-). A když jsem tu v koutku uviděla můj vysněný etažér od firmy Villeroy & Boch přemístila jsem se raději hodně rychle z prodejny do kuchyně (jinak bych určitě neodolala a koupila si ho).
Když vejdete do kuchyně, tak první, čeho si všimnete, že je zde pouze jedna varná deska a šest prkýnek. Možná to někoho, kdo navštívil už i jiné kurzy, zaskočí. Mě to ale nadchlo. Měla jsem totiž dostatek času soustředit se na to, co nám kuchař povídá. Všechna jídla předváděl před námi a vysvětloval nám jednotlivé postupy. Nebylo to pouhé vaření podle receptů, dozvěděli jsme se k jednotlivým jídlům jejich možné obměny a způsoby úpravy.
Kurz jsme začali přípitkem kvalitního Prosecca a přípravou dezertu. Jako dezert jsme připravovali meringue, který se suší v troubě skoro 2 hodiny, proto se jím muselo začínat.
Jako předkrm jsme vyzkoušeli telecí tatarák, který mne tedy uchvátil. Bylo to úplně něco jiného než klasický hovězí tatarák s topinkami. Byl neskutečně lehký a v kombinaci s opečeným bramborem to byla pochoutka.
Druhým chodem byl chřest s pošírovaným vejcem a pohankou s ovčím kefírem. Tuto neobvyklou kombinaci jsem měla poprvé. Nikdy by mě nenapadlo udělat lehký salátek z pohanky, ovčího kefíru a petrželky. Všechno k sobě tak dobře ladilo, že si tento recept určitě vyzkouším i doma.
I když sladkovodní ryby plně nevyhledávám, na třeboňského candáta se špenátovou omáčkou s vlašskými ořechy, jsem se těšila. Mně stačila už ta nádherná vůně oříškového másla, abych věděla, že candát bude vrcholem večera. A taky, že byl.
Tento skvělý večer jsme završili dezertem. Meringue s omáčkou Sabayone s višněmi a pistáciemi byl jen třešničkou na dortu.
Pokud se někdo z vás chystáte na kurz vaření, určitě vyzkoušejte Gourmet Academy. Jsou zde opravdu kvalitní lektoři, kteří vás naučí spoustu nových věcí. Jejich osobní přístup, příjemné vystupování a tak trochu jiný koncept, jsou zárukou kvality a originality.
-
Celkové skóre
Hodnocení čtenáře: 5 Votes