Kurz vaření Jaro v české kuchyni s Filipem Sajlerem v Gourmet Academy

V pondělí jsem dostala tu možnost zúčastnit se v Gourmet Academy kurzu Jako v české kuchyni pod vedením lektora Filipa Sajlera.

13211018_10154207469826552_566701408_o

Gourmet Academy se nachází ve Vodičkově ulici v obchodu Potten & Pannen Staněk. Už když vejdete dovnitř obchodu, budete se zde cítit velmi dobře. Všude kolem vás jsou totiž „pomocníci“ do vaší kuchyně. A ještě k tomu moji oblíbenci od značky Kitchen Aid. Od této firmy mám doma už kuchyňský robot a blender, ale do úplné sbírky mi tedy ještě pár kousků chybí ;-). A když jsem tu v koutku uviděla můj vysněný etažér od firmy Villeroy & Boch přemístila jsem se raději hodně rychle z prodejny do kuchyně (jinak bych určitě neodolala a koupila si ho).

13275081_10154206294256552_1316618178_o

Když vejdete do kuchyně, tak první, čeho si všimnete, že je zde pouze jedna varná deska a šest prkýnek. Možná to někoho, kdo navštívil už i jiné kurzy, zaskočí. Mě to ale nadchlo. Měla jsem totiž dostatek času soustředit se na to, co nám kuchař povídá. Všechna jídla předváděl před námi a vysvětloval nám jednotlivé postupy. Nebylo to pouhé vaření podle receptů, dozvěděli jsme se k jednotlivým jídlům jejich možné obměny a způsoby úpravy.

Kurz jsme začali přípitkem kvalitního Prosecca a přípravou dezertu. Jako dezert jsme připravovali meringue, který se suší v troubě skoro 2 hodiny, proto se jím muselo začínat.

Jako předkrm jsme vyzkoušeli telecí tatarák, který mne tedy uchvátil. Bylo to úplně něco jiného než klasický hovězí tatarák s topinkami. Byl neskutečně lehký a v kombinaci s opečeným bramborem to byla pochoutka.

13288701_10154207470041552_574293797_o

13275399_10154207470076552_1531332943_o

13288187_10154207470156552_1273798912_o

13271548_10154207470201552_1054789236_o

Druhým chodem byl chřest s pošírovaným vejcem a pohankou s ovčím kefírem. Tuto neobvyklou kombinaci jsem měla poprvé. Nikdy by mě nenapadlo udělat lehký salátek z pohanky, ovčího kefíru a petrželky. Všechno k sobě tak dobře ladilo, že si tento recept určitě vyzkouším i doma.

13288578_10154207470331552_1903423261_o

13274960_10154207470256552_428227684_o

13287978_10154207470386552_83136388_o

I když sladkovodní ryby plně nevyhledávám, na třeboňského candáta se špenátovou omáčkou s vlašskými ořechy, jsem se těšila. Mně stačila už ta nádherná vůně oříškového másla, abych věděla, že candát bude vrcholem večera. A taky, že byl.

13271864_10154207470551552_334104447_o

13262556_10154207470501552_1885778127_o

13262551_10154207470556552_1808760706_o

13271822_10154207470621552_1416765935_o

Tento skvělý večer jsme završili dezertem. Meringue s omáčkou Sabayone s višněmi a pistáciemi byl jen třešničkou na dortu.

13275234_10154207470641552_1901623748_o

13275081_10154206294256552_1316618178_o

13271602_10154207470771552_1492975183_o

13288413_10154207470791552_1867960690_o

                Pokud se někdo z vás chystáte na kurz vaření, určitě vyzkoušejte Gourmet Academy. Jsou zde opravdu kvalitní lektoři, kteří vás naučí spoustu nových věcí. Jejich osobní přístup, příjemné vystupování a tak trochu jiný koncept, jsou zárukou kvality a originality.

  • 4.9

    Celkové skóre

  • Hodnocení čtenáře: 5 Votes

Sdílet

Vložit komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna Vyžadovaná pole jsou označena *