Cheesecake s borůvkami
POTŘEBUJEME
Korpus:
- 230 g karamelových sušenek Lotus
- 100 g másla
Krém:
- 500 g sýru Philadelphia
- 200 g zakysané smetany min. 15%
- 150 g třtinového cukru
- několik kapek vanilkového extraktu
- 3 lžíce kukuřičného škrobu
- 3 vejce, 1 žloutek
- 150 ml smetany ke šlehání
- kůra z citronu
- 2 lžíce šťávy z citronu
Na potření:
- 200 g zakysané smetany
- čerstvé ovoce k podávání (borůvky, maliny)
1) Dortovou formu o průměru 24 cm vyložíme pečícím papírem.
2) V blenderu si rozdrtíme karamelové sušenky na prach a smícháme je s rozpuštěným máslem.
3) Směs napěchujte na dno dortové formy (můžete udělat i trochu okraj) a pečte 10 minut na 180 stupňů.
4) Mezitím si v mixéru vyšleháme sýr Philadelphia se zakysanou smetanou. Postupně do něj přidáváme třtinový cukr. Když se cukr dokonale rozpustí, přisypeme vanilkový extrakt a škrob. Poté přidáme po jednom vajíčko a žloutek (vždy necháme do směsi zašlehat). Nakonec dáme smetanu, kůru z citronu a citronovou šťávu.
5) Cheesecake pečeme na 200 stupňů 10 minut ve vodní lázni (já to dělám tak, že si do hlubokého plechu naliji vodu a do plechu vložím dortovou formu). Poté stáhneme teplotu na 130 stupňů a pečeme dalších 40 minut.
6) Hotový cheesecake necháme vychladnout nejlépe do druhého dne. Před podáváním potřeme horní část dortu zakysanou smetanou. Dort můžeme podávat samotný nebo s jakýmkoli ovocem. Výborný je i rozvařenými malinami s cukrem.
Děkuji firmě Bellarose za dodání nádherných talířů, které jsem použila na focení.
-
Celkové skóre
Hodnocení čtenáře: 7 Votes